(VIDEO) Nova blokada saobraćaja u Bloku 63 na Novom Beogradu: Dok ne bankrotirate mi se sa ulice nećemo pomeriti 1foto: Printscreen/YouTube/SRBIN.info

Stanari novobeogradskih blokova blokirali su danas Ulicu Jurija Gagarina zbog namere investitora da na zelenoj površini u Bloku 63 izgradi desetospratni objekat, a na protestu je organizovano i potpisivanje peticije.

Učesnici skupa su istakli transparente sa natpisima: „Nećemo vam dati našu livadu!!!“, „Borićemo se do kraja!“, „Dok ne bankrotirate mi se sa ulice nećemo pomeriti“, „Rušite terene gradite zgrade, šta će deca sutra da nam rade“, „Nemate vi toliko para koliko mi imamo drugara!!!“

Građani su orgnizovali protest preko socijalnih mreža, a lepili su plakate i u ulazima stambenih zgrada na Novom Beogradu, kao i po banderama.

Investitor je 15. februara na zelenoj površini u bloku 63 postavio zaštitnu ogradu koju su čuvali ljudi iz privatnog obezbeđenja.

Tada su se stanari pobunili, izašli na protest i srušili ogradu, a privatno obezbeđenje je fizički nasrtalo na njih.

U nameri da sačuvaju zelenu površinu, stanari su 18. februara organizovali sadnju drveća na mestu gde je planirana izgradnja desetospratnice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari