Protiv Gašića i policajaca u civilu podneta krivična prijava zbog napada na uniformisane policajce i uništavanje imovine 1Instagram/bratislavgasic

Advokat Aleksandar Olenik podneo je Višem tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i nepoznatih policijskih službenika u civilu zbog incidenata koji su se dogodili ispred zgrade skupštine Grada Beograda u nedelju 24. decembra.

Kako se navodi u prijavi, Gašić je u popodnevnim časovima 24. decembra izdao naređenje N.N. policijskim službenicima u civilu da se umešaju među građane koji su protestovali ispred zgrade skupštine Grada Beograda, a zatim i napadnu druga službena lica MUP-a u uniformi i uništavaju imovinu.

Na taj način su, stoji u prijavi, počinili krivično delo napad na ustavno uređenje.

U prijavi se navodi i slučaj službenika u civilu koji je, kako se osnovano sumnja, povređen kada su ga udaraili službenici u uniformi.

“Nakon čega je prijavljeni Bratislav Gašić javno optužio građane koji su mirno protestovali za napad na uniformisana službena lica MUP-a te je došlo do protivzakonite upotrebe sile prema građanima, kao i do proizvoljnih hapšenja”, navodi se u prijavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari