Srpski teniser Janko Tipsarević juče je drugi dan zaredom izlazio dva puta na teren kompleksa u Istbornu, ali je ovog puta maksimalno odradio posao. Posle trijumfa nad Kazahstancem Mikailom Kukuškinim od 2:0 (6:3, 7:6), u meču koji je u sredu prekinut zbog mraka pri vođstvu našeg igrača od 2:1 u prvom setu, Tipsarević je identičnim rezultatom po setovima savladao i mladog Grigora Dimitrova iz Bugarske. Njegov današnji rival u borbi za finale biće Japanac Kei Nišikori, koji je sa 2:0 (6:2, 6:3) bio bolji od Radeka Stepaneka iz Češke.


Janko je pokušao od početka meča sa Dimitrovim da nametne svoj ritam, ali ga servis nije najbolje služio. Ipak, Bugarin je takođe dosta grešio pa je prvi set, u kojem je Tipsarević iskoristio obe ukazane brejk prilike, pripao našem teniseru sa 6:3. Ista slika viđena je i u nastavku. Dosta grešaka sa osnovne linije i dobri riterni sa obe strane uticali su da se serija brejkova nastavi. Konačni pobednik i učesnik polufinala odlučen je u taj-brejku, a onda je Janko zaigrao na najbolji način i sa 7:2 rešio taj deo igre. Da se meč nije tada završio, posle sat i 29 minuta provedenih na terenu, najverovatnije bi ovo bio treći duel koji bi Tipsarević igrao u dva dana. Ovako, stigao je i da pogleda finiš duela između Nišikorija i Stepaneka i bliže se upozna sa igrom svog sledećeg protivnika.

Srbin i Japanac, koji je 59. na ATP listi, sastali su se do sada tri puta, a zanimljivo je da su sve duele odigrali ove godine. Tipsarević ima maksimalan učinak pošto je bio bolji u Čenaju, Delrej Biču i Beogradu. Drugi polufinalni par na turniru u Istbornu, koji se igra za nagradni fond od 462.675 dolara, čine Andreas Sepi iz Italije i Rus Igor Kunjicin.

Novak slavio u egzibiciji

Drugi teniser sveta Novak Đoković priprema se za Vimbldon, a juče je u svom prvom meču ove godine na travnatoj podlozi na egzibicionom turniru u Stouk parku deklasirao Žila Simona sa 2:0 (6:1, 6:2). Na ovom turniru učestvuju i Huan Martin del Potro, David Ferer, Fernando Verdasko, David Nalbandijan, Rišar Gaske, Aleksandr Dolgopolov i Viktor Troicki, koji će danas igrati protiv Endija Mareja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari