Proverite još jednom uslove putovanja pre nego što krenete u inostranstvo 1Foto: Beta/Miroslav Lelas

Zbog početka novog talasa epidemije korona virusa, odnosno sve većeg broja zaraženih u gotovo svim zemljama, pojedine zemlje menjaju uslove ulaska za putnike.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije preporučuje državljanima Srbije koji putuju u inostranstvo da se prethodno detaljno informišu da li je i pod kojim uslovima nameravano putovanje moguće realizovati, s obzirom da je veliki broj zemalja uveo ograničenja u pogledu ulaska i boravka stranih državljana zbog pandemije korona virusa, kao i da se ti uslovi često menjaju na dnevnoj bazi.

Oni napominju da, i pored redovnog ažuriranja liste, u međuvremenu može doći do promena, te stoga savetuju da za informacije o uslovima putovanja u određenu zemlju kontaktirate diplomatsko-konzularno predstavništvo te zemlje u Beogradu (listu stranih diplomatsko-konzularnih predstavništava u Beogradu možete naći ovde).

Takođe, možete da kontaktirate diplomatsko-konzularno predstavništvo Republike Srbije u zemlji u koju putujete kako biste dobili raspoložive informacije o uslovima ulaska u datu zemlju (listu diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Srbije u inostranstvu možete naći ovde).

„Skrećemo pažnju da i pored navedenih informacija na sajtu, postoji mogućnost da avio kompanije imaju dodatne mere u pogledu zaštite od virusa COVID-19, te sugerišemo da kontaktirate odabranog avio prevoznika i detaljno se informišete o uslovima ukrcavanja na let“, ističe sa na sajtu Ministarstva.

Spisak zemalja sa uslovima za ulazak možete pogledati na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari