Proverite još jednom uslove putovanja pre nego što krenete u inostranstvo 1Foto: Beta/Miroslav Lelas

Zbog početka novog talasa epidemije korona virusa, odnosno sve većeg broja zaraženih u gotovo svim zemljama, pojedine zemlje menjaju uslove ulaska za putnike.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije preporučuje državljanima Srbije koji putuju u inostranstvo da se prethodno detaljno informišu da li je i pod kojim uslovima nameravano putovanje moguće realizovati, s obzirom da je veliki broj zemalja uveo ograničenja u pogledu ulaska i boravka stranih državljana zbog pandemije korona virusa, kao i da se ti uslovi često menjaju na dnevnoj bazi.

Oni napominju da, i pored redovnog ažuriranja liste, u međuvremenu može doći do promena, te stoga savetuju da za informacije o uslovima putovanja u određenu zemlju kontaktirate diplomatsko-konzularno predstavništvo te zemlje u Beogradu (listu stranih diplomatsko-konzularnih predstavništava u Beogradu možete naći ovde).

Takođe, možete da kontaktirate diplomatsko-konzularno predstavništvo Republike Srbije u zemlji u koju putujete kako biste dobili raspoložive informacije o uslovima ulaska u datu zemlju (listu diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Srbije u inostranstvu možete naći ovde).

„Skrećemo pažnju da i pored navedenih informacija na sajtu, postoji mogućnost da avio kompanije imaju dodatne mere u pogledu zaštite od virusa COVID-19, te sugerišemo da kontaktirate odabranog avio prevoznika i detaljno se informišete o uslovima ukrcavanja na let“, ističe sa na sajtu Ministarstva.

Spisak zemalja sa uslovima za ulazak možete pogledati na ovom linku.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.