Prve vakcine verovatno će primati dobrovoljci

Imunološkinja Emina Milošević govori za Danas o zaštiti od korona virusa i imunitetu

Ostavite komentar


  1. Ako nisu sigurni da li ova vakcina ima efekta kod starijih od 65 godina, kod autoimunih oboljenja kod hronicnih bolesti i najvaznije je da se kaze da li se sastoji od cipa , treba zaista samo dobrovoljno da se prima.

  2. Nemam poverenja u vakcine koje
    su proizvedene na brzinu,i niko
    neće snositi odgovornost ako se
    meni nešto desi, kao posledica
    primanja iste.Primila bih je na
    brzinu,a posledice bi se osetile
    na tenane.Zato vakcinu neću
    primiti !

  3. Doktorka iz Ujedinjenih protiv kovida. Kakvo osveženje i nada su ti mladi ljudi. Konačno neko da jasno objasni vakcine.

  4. Situacija je sve gora, a mi već više meseci slušamo priče, priče i još priča o tim raznoraznim vakcinama! Pa dobro – kada će već jednom!? Dolazimo u situaciju da budemo kao ono dotično domaće živinče u vezi zelene trave!

  5. U pogledu bezbednoti nema bojazni???? Kakva glupost niko ali niko vam ne moze reci sta ce se desiti kao kasna komplikacija recimo za godinu ili dve koriscenjem mrnk. To sto nemate crvenilo na mestu uboda ne znaci nista kad je koriscenje genetskih cakcina u pitanju. Ja je sigurno primiti necu dok ne bude preciznih podataka o dugorocnom efektima. Vakcina je mlada tek osam meseci.

  6. RNK vakcina unosi GENETSKI kod u VAS genetski kod, TRAJNO menjajuci DNK koji imate.
    Dakle takva vakcina menja DNK osobe koja je primila.
    MENJA DNK.
    Najgore od svega je sto se u zapadnim ( a ko zna sta u ruskim i kineskim ) vakcinama nalazi gomila nepotrebnih toksicnih materija koje SIGURNO imaju uticaj na organizam.
    A jos gore je to sto svakih 6 meseci morate ponovo da obnavljate vakcinisanje, jer se svaka vakcina prima dva puta u razmaku od 3 nedelje.
    Sto ce reci ako ste primili otrov dva puta, eto jos otrova za 6 meseci.
    Dok Vas konacno ne ubije.
    I onda nekome smeta da nosi masku, a da prima RNK virusa i zivu iz vakcine mu je ok.
    To je stadijum razmisljanja u 2020.

    1. Nalupeta se i ostade živ, dobri moj. RNK i DNK su potpuno različite stvari. Sama vakcina je bazirana na RNK virusa, odnosno onom delu koji u ljudskom organizmu izaziva stvaranje antitela. Dakle, ni na koji način ne može da promeni niti utiče na tvoj ili bilo čiji genetski kod kao takav. Argumenti (ako ih tako možemo nazvati) su ti ravni tzv. autohtonistima u istorijskoj nauci. Tibar = Ibar, Etrurci = Srbi. Manje teorija zavere, više naučnih publikacija.

      1. Vazi naucnice, objasni nam zasto do sada nikada nije koriscena slicna vakcina ni za jedan virus i bolest.
        Kad vec objasnjavas, objasni i opasnost i nuspojave
        mRNA vakcina. Na kraju primi je, koga briga za tvoj zivot, ima ko nece, i to je pravo svakoga.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.