Prvi broj pirotskog nedeljnika „Pirotske novine“ juče se pojavio pred čitaocima, i odmah je izazvao veliko interesovanje građana, ne samo u Pirotu, već i u susednim opštinama Okruga. Izdavač ovog privatnog regionalnog nedeljnika je Izdavačko društvo „Kuća knjige“ iz Pirota. Prvi broj štampan je u 4.

Prvi broj pirotskog nedeljnika „Pirotske novine“ juče se pojavio pred čitaocima, i odmah je izazvao veliko interesovanje građana, ne samo u Pirotu, već i u susednim opštinama Okruga. Izdavač ovog privatnog regionalnog nedeljnika je Izdavačko društvo „Kuća knjige“ iz Pirota. Prvi broj štampan je u 4.000 primeraka.
Na trgu u centru direktor, urednik i članovi redakcije delili su građanima besplatno prvi broj, ali su primerke prvog broja uručili i organima lokalne vlasti Pirotskog okruga, javnim preduzećima i ustanovama. Tražio se primerak više. Prvi broj „Pirotskih novina“ izašao je na 32 strane, a besplatno je deljen i građanima susednih opština Babušnice, Dimitrovgrada i Bele Palanke.
– Uspeli smo da okupimo odličnu ekipu iskusnih ali i mladih novinara. Imamo stalne saradnike, najbolje stručnjake iz raznih oblasti – kaže direktor „Pirotskih novina“ i jedan od vlasnika i osnivača Boban Ranđelović.
Uz besplatan primerak građani su na poklon dobili i dodatak „Kuvajte sa nama“- Pirotske novine i vi“, a uskoro će čitaoci moći uz novine da kupe i knjige po povoljnim cenama. Kreće uskoro i nagradna igra. Glavni i odgovorni urednik „Pirotskih novina“ i jedan od vlasnika Dimitrije Vidanović kaže da će ovo biti regionalni informativni nedeljnik.
– Naš cilj je da budemo prvi na medijskom nebu u ovom delu Srbije. Bavićemo se činjenicama i radićemo sve da otkrijemo istinu i interese koji se iza, na prvi pogled banalnih informacija kriju. Pirotske novine su nezavisne od političkih i drugih finansijskih centara moći. Kolumnista Pirotskih novina je i novinar Vremena i autor Retrovizora na TV B92 Ljubomir Živkov – kaže Vidanović.
Posle lista Sloboda koji izlazi 64 godine, ovo je drugi nedeljnik u Okrugu. Polovina članova redakcije Sloboda tri meseca posle njene privatizacije prešla je u nove „Pirotske“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari