Prvi dan bez preminulih od korone posle dva meseca, još 105 novoobolelih 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 105 novih slučajeva korona virusa, a po prvi put posle dva meseca nije zabeležen nijedan smrtni slučaj. Ukupno u našoj zemlji za sada je bilo 11.024 pozitivnih na virus i 237 preminulih.

Od juče do danas testirano je 5.998 osoba od kojih je pozitivno 105, a od početka epidemije u Srbiji 209.797‬ građana bilo je podvrgnuto testu.

Ukupno su hospitalizovana 744 pacijenta, a na respiratoru se nalazi njih 12.

Do sada je izlečen 5.541 pacijent, dok je stopa smrtnosti 2,15 odsto.

Testiranje na lični zahtev građana počinje danas, a brisevi se uzimaju u institutima i zavodima za javno zdravlje, kao i u domovima zdravlja, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović rekao je da je tokom pandemije korona virusa najteži zadatak bio „prebaciti se“ na novi sistem rada.

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da može da se kaže da je situacija sa epidemijom korona virusa u Leskovcu pod kontrolom a da će uskoro biti pod kontrolom i u Vranju.

Zaposlenima u Kliničkom centru Niš, koji je tokom još uvek aktuelne epidemije bio jedan od najvećih kovid centara u Srbiji, a oni verbalno proglašeni herojima koji su, prema dostupnim informacijama, zbrinuli više od 2.200 kovid pacijenata sa juga zemlje – kasne plate.

U Grčku neće moći turisti iz zemalja s više slučajeva korona virusa – saopštio je u Atini pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Nikos Hardaljas.

Stručnjaci ruskog nacionalnog naučnog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamalej“ proverili su na sebi vakcinu protiv Covid-19, i eksperiment je uspeo jer nema negativnih efekata, izjavio je danas direktor tog centra, akademik Aleksandar Gincburg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari