PSG: Podržavamo grupu protiv medijskog mraka 1Foto: Nenad Đorđević/Fonet

Pokret slobodnih građana snažno podržava Grupu protiv medijskog mraka „Za slobodu medija“, jer smatra da bez istinske slobode medija nema ni slobode izbora, a bez slobode izbora nema demokratije, piše u saopštenju.

PSG će učetvovati u akciji koju će ova grupa sprovesti u četvrtak, 28. septembra, kada će svi mediji, portali, veb stranice organizacija, društvene mreže građanki i građana koji se pridružuju ciljevima ove inicijative, tačno u podne zamračiti ekrane, ili tokom dana obeležiti svoja štampana izdanja crnim znakom koji simbolizuje medijski mrak.

Kako je PSG i ranije isticao, ono što je Aleksandar Vučić kao ministar informisanja započeo devedesetih godina, uništavanjem medija drakonskim kaznama, sada je praktično ostvario, stavivši sve medije pod sopstvenu kontrolu. Predsednik Vućić je glavni urednik gotovo svih medija u našoj zemlji, a svojom uređivačkom politikom kupio je „pravo na istinu“.

Zbog takve situacije u medijima, danas se u Srbiji ne može čuti prava istina i građani nemaju pojma šta se zaista događa u zemlji. Informišu se preko društvenih mreža, po trgovima ili na ulici, što nije dobro i nije dovoljno, dok se u klasičnim medijima ne može čuti ni reč opravdane kritike na račun vladajućeg režima, stoji u saopštenju Grupe slobodnih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari