Psi lutalice napali desetogodišnjeg dečaka u Bujanovcu 1Ilustracija Foto: Bujanovačke

Dečaka (10) iz Bujanovca u četvrtak su, kod gradskog parka, napali psi lutalice. Napadi pasa lutalica sve su češći, posebno u ovom delu grada, a prijavljuju se i oni koje se dešavaju po selima. Iz opštinske inspekcijske službe kažu da su psi lutalice sada u nadležnosti JP „Komunalac“, pišu Bujanovačke.

Po rečima Metina Ramizija, šefa opštinske inspekcije, „za uklanjanje pasa lutalica više nije nadležna Veterinarska stanica u Bujanovcu koja je za svaku akciju morala da dobije nalog iz Opštine“.

„Po nalogu Republičke komunalne inspekcije doneta je odluka o poveravanju poslova obavljanja delatnosti Komunalne zoohigijene javnom komunalnom preduzeću koje sada treba da formira zoohigijensku službu“, kaže Ramizi.

Pojašnjava da izdavanje naloga za uklanjanje pasa lutalica u gradu nije više u nadležnosti inspekcije.

„Svaki problem sa ugrožavanjem bezbednosti od strane pasa lutalica građani će ubuduće prijavljivati JP ‘Komunalac'“, zaključio je on.

Kako javljaju Bujanovačke, psi lutalice predstavljaju problem na više lokacija u gradu, a da je neophodan ozbiljan pristup lokalne vlasti u rešavanju ovog problema građani su više puta ukazivali.

Poslednji primer koji se desio, ovaj jučerašnji, slučaj je napada na dečaka koji se vraćao sa treninga.

„Dete je istraumirano, plaši se da tim putem ide sam. Ne sme da prođe parkom, jer je ovo već drugi napad u samo nekoliko dana. Pukom srećom i uz pomoć sugrađanke koja mu je pomogla, sve je prošlo bez posledica, ali je strah deteta bio očigledan“, kaže otac dečaka.

On dodaje da nije ugrožena samo bezbednost dece, već i svih građana koji žive u okolini vrtića i parka.

„Ovaj problem nadležni moraju što pre da reše dok se ne desi neka tragedija“, rekao je otac napadnutog dečaka.

U lokalnoj Veterinarskoj stanici Bujanovačkim je rečeno da je „poslednja akcija uklanjanja pasa sprovedena maja meseca ove godine“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari