Psiholozi i psihijatri: Ministarstvo kulture omalovažava struku

Ostavite komentar


  1. Kada bi se ministarstvo bavilo psihijatrijom i umetničkom kritikom, bilo bi u redu da odmereno iznesu svoj estetski sud. Naravno, argumenti a ne afekti bili bi presudni. Ali pošto su samo servis građana, bilo bi dobro da se izvine i stave tačku na glupavo sporenje.

  2. Ministarstvo kulture odavno omalovažava levicu, žene,. umetnost i struku. Veruju da postoje zarad njih samih. U suštini – tako je. Nama uopšte nisu potrebni.

    1. Tako je. Ministar je javno i to nekoliko puta pokazao svoj mizogini stav prema ženama.

  3. Neverovatno neprimeren i neosnovan “odgovor“ Ministarstva! Svoja saopstenja uporedjuju sa stivom koje je pisao knjizevnik svetskog glasa i nobelovac Ivo Andric! Ne shvataju da je on bio slobodni mislilac i izrazavao svoja licna kreativna dostignuca za koja nije bio duzan nikome da polaze racune a oni svojim saopstenjima moraju da izrazavaju stavove drzavne politike i nema nikakvih opravdanja ako od toga odstupe. Samo odgovornost onoga ko je to uradio!

    1. Problem je u tome što se ministar poistovećuje sa Andrićem, Dučićem, Karadžićem, ubeđen je da je neshvaćeni genije i reformator. Sa istorijskom misijom. Struka razume…

      1. I ja sam ubeđena da sam Kleopatra. A ministar praziluk. U stvarnosti, nisu dobro radili svoj posao, a širili negativnu energiju i netoleranciju.

    1. Bio bi mu potreban čitav novi mandat samo za izvinjenja. Kad je neko prost, onda je uvek prost. U tim godinama nema popravke. Jedino da prestane sa izlascima u javnost i prostotu sačuva za sebe.

  4. Desničarenje je uvek populističko i osporava svaku struku. Ovde se stiglo do cenzure, nasilja i uvreda. Treba sprečiti dalje širenje ovakve ideologije i u kulturi u društvu. Zašto ćute novinari?

  5. Ako je po ministarstvu, onda treba zabraniti slike Milica od Macve, Dalija, Ljube Popovica…., mnogih nadrealista. Primitivnije ministarstvo nismo imali. U stvari, kakva premijerka i predsednik, takva kultura.

  6. Uobičajena matrica neSNSosnih kabadahija, ponovljena po hiljaditi put – za ono što sami rade (u ovom slučaju, redom – prizemnost, agresivnost, šovinizam, kultur-fašizam, cinizam, ponižavanje, te, na kraju, i cenzura) optužuju one koji su ih prozreli.

    Sramotniju vlast nikad nismo imali.

    1. Kad ministar bude kompetentan i zrela i kompletna stvaralačka ličnost, čitaću dopise njegovog kabineta.

  7. Ministar je poslednjim ispadima u štampi stavio pečat i na poštovanje i na samopoštovanje. Taj prošao nije pored kulture, a ne da je vodi.

  8. … Ovo je već neki napad… Saopštenja samo zatrpavaju javnost. Tone đubreta kulja iz Ministarstva kulture.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.