PU Novi Pazar dobija 25 novih policajaca 1Foto: N. Kovačević/Danas

Na spisku MUP Srbije za osnovnu policijsku obuhu, među hiljadu kandidata za 27 policijski uprava, nalazi se i 25 koji će raditi u PU Novi Pazar.

U Sremsku Kamenicu, na osnovnu policijsku obuku, otići će 10 kandidata za policajce i 15 za saobraćajne policajce, koji će raditi na poslovima saobraćajnih nezgoda. Među njima su i dve devojke.

Kada je, krajem jula, raspisan konkurs, sa pripadnicima PU Novi Pazar, u promotivnu kampanju se uključilo Bošnjačko nacionalno veće (BNV).

Ta nacionalna institucija je pozvala mlade pripadnike bošnjačke zajednice da se „u što većem broju“ prijave na konkurs.

U saopštenju za havnost, naveli su da zainteresovani u prijavi treba da navedu svoju nacionalnu pripadnost, kako bi lakše mogao da se prati prijem novih policajaca i saobraćajaca u policijskim upravama u Novom Pazaru i Prijepolju.

“Očekivanje BNV je da će se prilikom prijema poštovati Ustav i zakoni, i da će se veći broj Bošnjaka zaposliti u institucije sa javnim ovlaštenjima u opštinama Sandžaka. Nacionalna struktura u državnim organima, posebno kada je policija, sudstvo i tužilaštvo u pitanju, nije ni približna nacionalnoj strukturi stanovništva u sandžačkim opstinama” – poručili su tada iz BNV.
Na spisku primljenih kandidata za osnovnu policijsku obuku za PU Novi Pazar, koja pokriva i opštine Sjenica i Tutin, od 25 primljenih – 13 je Bošnjaka i 12 Srba.

PU Prijepolje dobija 12 novih kadrova – 9 je policajaca, 2 saobraćajca i jedan kandidat je primljen za graničnu policiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari