Pucaju cevi, poplavljena ulica, građani očajni: Ovako izgleda rekonstruisana zaječarska ulica 1Foto: M.S. / Danas

Godinu dana kako je kompletno rekonstruisana ulica Ivana Milutinovića u Zaječaru, na nekoliko mesta došlo je do pucanja vodovodnih cevi. Ogorčeni građani kažu da je veliki problem i loše urađen odvod u jednom delu, pa se nakon svakog pljuska, stvara jezero.

Penzioner, Miodrag Mitrović, kaže za danas, da je na dve lokacije u ulici Ivana Milutinovića došlo do pucanja vodovodnih cevi, a u jednom delu se pojavila rupa na asfaltu.

“Izgledalo je da kao da je sve dobro odrađeno. Kada je ulica kompletno asfaltirana, izbila je voda na dva mesta. Ova rupa gde se slegao asfalt je nastala verovatno zbog loše odrađene podloge”, objašnjava on problem koji je nastao.

Pucaju cevi, poplavljena ulica, građani očajni: Ovako izgleda rekonstruisana zaječarska ulica 2
Foto: M.S. / Danas

Dok u gornjem delu ulice, građani imaju problem sa pucanjem cevi u centralnom delu, kod Osnovne škole “Ljubica Radosavljević Nada”, nakon jačeg pljuska stvara se jezero. Borislav Krstić kaže da se lišće skuplja na rešetkama za odvod, pa voda ne može da prođe.

“Ove rešetke su sitne, lišće se skuplja, odvod se začepi, i nakon svake kiše mi ovde imamo jezero. Kako su pričali, trebalo je da se rekonstruiše cela vodovodna i kanalizaciona mreža, ali ko zna kako je to odrađeno”, tvrdi naš sagovornik.

Pucaju cevi, poplavljena ulica, građani očajni: Ovako izgleda rekonstruisana zaječarska ulica 3
Foto: M.S. / Danas

Prilikom obilaska radova u toj ulici prošle godine je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić saopštio:

“Ova ulica, porеd novе vodovodnе i kanalizacionе mrеžе, urеđеnog kolovoza i trotoara od bеhaton ploča, dobija i protivpožarnе hidrantе i novu javnu rasvеtu”.

Pucaju cevi, poplavljena ulica, građani očajni: Ovako izgleda rekonstruisana zaječarska ulica 4
Foto: M.S. / Danas

Dana je uputio pitanja JKP „Vodovodu“, ali odgovore do objavljivanja ovog teksta nismo dobili.

Podsećamo, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić najavio je početak rekonstrukcije ulice Ivana Milutinovića jula 2019. godine, a najveći problem, kako je tada kazao, predstavljalo je četrdesetak stabala lipe koja su, u međuvremenu, posečena, bez obzira na to što su se građani bunili i pisali peticije, da se ne poseku.

Pucaju cevi, poplavljena ulica, građani očajni: Ovako izgleda rekonstruisana zaječarska ulica 5
Foto: M.S. / Danas

On je saopštio i to da rekonstrukcijom ulica Ivana Milunovića, Save Kovačevića i Pavla Ilića konačno će biti rešeno pitanje atmosferske kanalizacije, koja će biti razdvojena od fekalne. Novi atmosferski kolektori prihvataće kišnicu i odvodiće je pravo u Timok, a mi sada imamo prilike da vidimo kako to izgleda.

Prilikom posete Zaječara ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, 27. februara prošle godine pred izbore, novinarima je rečeno da će radovi u ulici Ivana Milutinovića biti završeni za 60 dana, a završetak bočnih ulica do 1. maja, ali rok je probijen tako da neke bočne ulice nisu ni do danas odrađene.

Inače za projekat rekonstrukcije ulice Ivana Milutinovića sa okolnim ulicama, Pavla Ilića, Save Kovačevića i dela Hajduk Veljkove ulice,  sredstva su obezbeđena iz republičkog budžeta, a sama vrednost rekonstrukcije ulice Ivana Milutinovića je koštala oko 220 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari