Rekonstrukcija događaja: Kosovska policija objavila šta se događalo rano jutros 1foto BETAPHOTO (AP Photo/Dejan Simičević)

Kosovska policija izdala je saopštenje u kom se opisuju okolnosti koje su dovele do pucnjave rano jutros u selu Banjska, a u kojoj je život izgubio jedan policajac.

Prilikom obavljanja policijskih dužnosti, danas oko 02:34 časova u Mitrovici Sever, jedinica za brzu intervenciju granične policije primetila je da su na ulazu sela Bajnsko na mostu postavljena dva teška kamiona (bez registarskih oznaka) i ulaz u ovo selo preko mosta je onemogućen, pošto je blokiran, navodi se u objašnjenju policije.

„Jedinice reda Policijske Stanice Zvečan, po dobijanju obaveštenja, reagovale su na slučaj i krenule sa tri jedinice u pravcu lokacije i čim su stigle u blizini mesta gde je prijavljena blokada, policijske jedinice su naišle na otpor gde je sa nekih položaja pucano iz arsenala vatrenog oružja, uključujući ručne bombe i zolje, pri čemu su usled hitaca upucana dva policajca“, piše u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, jedinice policije su u samoodbrani reagovale na napad i uspele da odbiju početni napad kako bi stvorili uslove za pružanje pomoći i povlačenje upucanih kolega.

„Povređeni policajci su izvučeni sa lokacije i prevezeni u Regionalnu bolnicu u Mitrovici Jug, gde je lekar konstatovao smrt jednog od teško povređenih policajaca, dok su druga dva službenika, jedan ranjen, a drugi povređen, prema rečima lekara van životne opasnosti i prevezeni su u BKUSK na dalje lečenje“, saopšteno je.

Na terenu su aktivirane sve relevantne policijske jedinice po profilima, koje su s vremena na vreme napadnute vatrenim oružjem sa različitih položaja, od organizovanih i naoružanih grupa, objašnjeno je.

„Policija Kosova, u saradnji i koordinaciji sa nadležnim institucijama i pravosudnim organima, preduzima radnje u cilju održavanja reda i javne bezbednosti, kao i izvođenja pred organima pravde izvršilaca napada na policijske službenike“, zaključeno je.

Najnovije informacije o situaciji na Kosovu i Metohiji pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari