"Putevi Srbije" planiraju proširenje 26 naplatnih stanica 1Foto: Putevi Srbije

„Putevi Srbije“ planiraju proširenje 26 naplatnih stanica koje su projektovane i izgrađene pre oko 30 godina, a prioritet će biti proširenje naplatne stanice Stara Pazova, najavilo je to javno preduzeće u saopštenju, uz napomenu da se tokom letnje sezone očekuju povremeni zastoji na pazovačkoj stanici zbog pojačanog intenziteta saobraćaja.

Svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno, bez pauze i u tu svrhu povećan je broj inkasanata i drugih zaposlenih na naplatnoj stanici Stara Pazova, kao i na svim ostalim, ističu u „Putevima Srbije“.

Navode i da aktuelni kapacitet pazovačke stanice više ne zadovoljava potrebe saobraćaja, koji se kontinuirano povećava iz godine u godinu.

„Putevi Srbije će u periodima najvećeg opterećenja naplatne stanice Stara Pazova, a u cilju što kraćeg zadržavanja učesnikai, po potrebi pristupati rezervnom, odnosno ručnom režimu rada, navodi se u saopštenju.

Kada je reč o budućim proširenjima napltanih stanica, navode da će se tako povećati njihova propusna moć, povećati broj kanala predviđenih za elektronsku naplatu putarine i rešiti problem povremenih zastoja.

U međuvremenu građane pozivaju da se pre polaska na put o stanju u saobraćaju informišu na njihovom portalu www.putevi-srbije.rs , kao i na aplikaciji za mobilne telefone Putevi Srbije i putem medija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari