Putevi Srbije spremni za letnju sezonu: Vozači ne krećite na put tokom najtoplijeg dela dana (VIDEO) 1Foto: Radmila Marković/Danas

Javno prediuzeće „Putevi Srbije“ saopštilo je danas da spremno i organizovano dočekuje letnju sezonu i pojačan intenzitet saobraćaja na srpskim autoputevima.

Kako navode, intenziviran je rad na naplatnim stanicama, svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze.

„Povećan je broj inkasanata na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na autoputevima u Srbiji“, navodi Miloš Kozomara, šef Odseka za rad sa korisnicima „Puteva Srbije“.

Naglašava da je najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP) koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine.

Podsećaju da se učesnici u saobraćaju putem portala na autoputevima i aplikacije za mobilne telefone „Putevi Srbije“ mogu informisati u realnom vremenu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

JP „Putevi Srbije“ apeluje na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću na put tokom najtoplijeg dela dana, prilagode brzinu uslovima na putu, drže bezbedno odstojanje i poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.