U prepunoj bašti Gradske kuće u Zrenjaninu juče su ovdašnjim mališanima, deci bez roditeljskog staranja smeštenoj u hraniteljskim porodicama, podeljena rešenja o računarima kao donacija Vojvođanske banke u akciji nazvanoj „Od srca“.

Na veliku radost prisutnih rešenja im je uručio proslavljeni košarkaš, predsednik Olimpijskog saveza Srbije i promoter akcije Vlade Divac, kao i izvršni direktor Vojvođanske banke u Srbiji Marinos Vatis. Ovim je nastavljena akcija započeta protekle godine, u kojoj će deci bez roditeljskog staranja širom Srbije biti podeljeno 300 personalnih računara.

– Ovo je ulaganje u budućnost, a ulaganje u decu je najsigurnija investicija – istakao Marinos Vatis.

Vesna Stankov, direktorka Centra za socijalni rad, ustanove koja je odabrala 60 štićenika kojima će biti uručena donacija, istakla je da su mališani koje su roditelji ostavili sada briga društva i da svaka pomoć neizmerno znači. Na donaciji se zahvalio i gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov, istakavši da grad iz budžeta godišnje izdvaja značajne sume za pomoć napuštenoj deci i da je svaka nova dobotvorna akcija dobrodošla. Svečanosti u gradskoj bašti, na kojoj su deca izvela prigodan program, prisustvovao je veliki broj hranitelja iz Zrenjanina i okolnih naseljenih mesta, kao i građana koji podržavaju humani poziv hraniteljskih porodica koji je u ovoj sredini zaživeo posle Drugog svetskog rata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari