Radenković: Od početka godine u saobraćajnim nesrećama poginula 61 osoba 1Saobraćajna policija

Od početka godine broj nastradalih i povređenih u saobraćajnim nesrećama je zabrinjavajući – za 45 dana poginula je 61 osoba, upozorio je danas Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije, navodeći da su saobraćajci pojačali kontrole na putevima.

Radenković je u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije ukazao da je tokom prošle godine na putevima u Srbiji stradala 521 osoba, a svaki drugi poginuli je vozač putničkih vozila, a većina su mladi ispod 30 godina.

On je ukazao i na slučaj poznate manekenke koja je vozila brzinom 196 na sat u Beogradu, sa dvoje dece u kolima.

Tako ekstremni slučajevi nisu baš svakidašnji, rekao je On navodeći da je policija imali slučajeva da roditelji voze decu pod dejstvom alkohola i da izazovu nesreću u kojoj strada osoba u drugom vozilu.

„Ovaj slučaj je privukao pažnju jer se radi o poznatoj osobi, mi bismo voleli da se o tome više piše i kada je reč o anonimnim osobama jer je to poražavajuća činjenica da neko sa dvoje dece vozi 196 na sat. I to je u krajnjem slučaju nasilnička vožnja“, upozorio je Radenković.

Manekenka je kažnjena u skraćenom postupku sa 120.000 dinara, devet meseci zabrane upravljanja motornim vozilom i sa 15 kaznenih poena, što su sankcije ispod zakonskog minimuma.

Radenković je naveo da je u najnovijoj akciji policije konrtolisano 1.400 autobusa i 14.000 teretnih vozila od toga je 626 autobusa bilo u prekršaju, kao i skoro 9.000 teretnih vozila, što je ocenio kao „zabrinjavajuće visok procenat“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari