Radikali i Dveri "jači" od SNS na Fejsbuku

Političke partije na društvenim mrežama

Ostavite komentar


  1. Svako danas moze da otvori stranicu i prikupi lajkove ali ne moze svako posteno da radi za Srbiju.

  2. Mogu samo da imaju na fb vise od sns-a,uostalom izbori su pokazali kome narod veruje i gde je kome mesto.

  3. To su kupljeni lajkovi koje društvene mreže nude svima, to nisu realni nego imaginarni lajkovi. Znate vi to odlično, ali želite da na svaki način da omalovažite SNS pa i kroz ovakav vid informacije,koja nema veze sa stvarnošću.

  4. Malo mi je čudan ovaj podatak. Kada je bilo glasanje po pitanju Kurirovog izbora , Vučić je imao za šest puta više glasova od Šešelja , a ovog jadnika iz Dveri nije nigde ni bilo.

  5. Ne negirajući znaačaj društvenih mreža, kao svojevrsnog socijalnog inženjeringa u politici, na račun ove statistike može se samo dodati da društvo ne čine samo ,,fejsbukaši", (čitaj fejs-bukači), niti tviteraši. Otuda proističu određene netačnosti kada se govori o zastupljenosti stranaka u oglašavanju, uz sasvim drugačije izborne epiloge, kao konačanog cilja te vrste marketinga. Neki tvrde da su društvene mreže svojevrsna psihoterapija frustriranih stranačkih pripadnika, uz svo uvažavanje marketinških efekata na ostalu javnost. Bilo kako bilo, očajnička borba u spinovanju javnog mnenja više priliči opoziciji, dok pozicija govori delima (ili ,,nedelima"), pa je bez obzira na veću izloženost sudu javnosti, zbog toga i opuštenija.

  6. Ne mogu se porediti lajkovi sa pravim izborima na kojima odlučuje stanovništvo Srbije, a lajkovi mogu biti i iz stranih država!

  7. Društvene mreže nisu odraz stvarnosti, već kreiranje vurtualne stvarnosti onako kako bi drugi želeli da vide. Živa reč je ipak živa reč.

  8. Meni ovo govori samo da su Dveri i radikali uložili velike količine novca u propagandu koja nudi samo prazne priče…

  9. Postovana redakcijo nemojte da ljutite SNS botove. Oni su dosta toga "ulozili" da bi se njihova sekta prikazivala sa ovakvim podacima. Vidite po komentarima kako im nije pravo da sekta nema toliko lajkova koliko druge politicke partije. Sekta ne voli kada se o njoj negativno pise, inace eto nama novih izlozbi po Srbiji.

  10. Čitam svakodnevno većinu dnevnih listova u elektronskoj formi i primetio sam da su se botovi opasno nameračili na tekstove u Danasu. Izgleda su dobili direktivu jer je trenutno jedini objektivan medij. Gledam ove komentare i ne verujem koliko su providni. Nije mi jasno da im poslodavci daju sendvič za ovako providne komentare.

  11. Изгледа да Бугарски воз не саобраћа по друштвеним мрежама!

  12. Ne vidim na osnovu cega Dveri i SRS mogu da dobiju toliko lajkova na FB-u. Lideri te dve stranke prednjace u davanju glupih izjava, sprdaju se ljudi sa njima.

  13. Ovo nije merilo podrške u narodu, većina građana ne rpati ove stranice i ne lajkuje ih.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.