Radnici Fijata odustali od protesta posle poziva gradonačelnika Kragujevca da razgovaraju sa premijerkom Anom Brnabić 1Foto: FoNet/Dragan Antonić

Radnici Fijata nisu jutros u 10 časova održali štrajk, kao što su najavili, zbog poziva gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića da sa njim u ponedeljak odu na pregovore kod predsednice Vlade Ane Brnabić.

Samostalni sindikat FAS, kako prenosi portal Pressek.rs, poziva  menadžment kompanije Stelantis da do ponedeljka 30. maja ne preduzimaju nikakve radnje u cilju promene statusa radnika.

„Svako takvo postupanje dovešće do naše hitne reakcije“, stoji u saopštenju tog sindikata.

Planirano je da na pregovorima učestvuju i dva druga sindikata koja deluju u kompaniji, kao i zainteresovana grupa radnika.

„U želji da postignemo potpuno jedinstvo svih zaposlenih prihvatili smo ovaj format pregovora“, navodi se u saopštenju.

Sindikat, takođe, traži „da se država ne ponaša kao medijator, već kao suvlasnik u kompaniji, u koju ulaže svoj novac i da shodno tome zaštiti radnike, odnosno svoje građane”.

Samostalni sindikat je, da podsetimo, juče pozvao radnike kragujevačke fabrike da se u četvrtak okupe ispred ulaza upravne zgrade kod Šest topola, navodeći da je menadžment odbio sve njihove predloge „da se popravi ponuda koju je kompanija dala radnicima za odlazak na rad u inostranstvo ili napuštanje fabrike“.

Igor Anđić, jedan od predstavnika radnika koji su organizovali protest 13. maja, pozivao je pak radnike da nikako ne izlaze na protest „dok zvanično ne bude izneta ponuda za socijalni program“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari