Radnici RGZ-a posle 72 dana prekinuli štrajk 1Arhivska fotografija Beta/Dragan Gojić

Zaposleni u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) posle 72 dana obustave rada prekinuli su štrajk i danas počinju da rade sve organizacione jedinice Zavoda, saopštili su sindikati.

U saopštenju se dodaje da su Jedinstvena organizacija sindikata i Sindikat zaposlenih RGZ-a ASNS u četvrtak sa ministrom Zoranom Đorđevićem, kao ovlašćenim predstavnikom Vlade, potpisali Sporazum o prekidu štrajka.

Sindikati su istakli da su odlučili da prekinu štrajk svesni posledica koje trpe korisnici usluga Zavoda, navodeći da će se „drugim sredstvima“ boriti protiv bahatosti, mobinga i diskriminacije zaposlenih, neisplaćivanja dogovorenog povećanja zarada od pet odsto, nezakonitog postupanja i trošenja novca.

Vlada se potpisivanjem Sporazuma obavezala da zahteve štrajkača ispuni do 31. maja ove godine, ističe se u saopštenju. Sindikati i zaposleni su se još jednom izvinili građanima i korisnicima usluga i obećali da će se maksimalno truditi da nadoknade i realizuju zaostale radove i budu njihov što efikasniji servis.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za rad, Vlada je ovim Sporazumom dala garanciju sindikatima da će prethodno potpisani Sporazum biti ispunjen u celosti, što je bio i jedini uslov za prekidanje štrajka koji su sindikati postavili.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari