Radno vreme Gorske službe spasavanja i naplatnih rampi za praznike 1Foto: Beta/Saša Đorđević

Preduzeće Putevi Srbije saopštilo je da spremno i organizovano dočekuje predstojeće praznike, kada se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, da je intenziviran rad na naplatnim stanicama i da su svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica u funkciji 24 sata dnevno, dok će Gorska služba dežurati i za praznike.

U Putevima tvrde da je povećan broj inkasanata na naplatnim stanicama, kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila, usled pojačanog saobraćaja na autoputevima.

Navedeno je da najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine, koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine.

Gorska služba spasavanja (GSS) saopštila je danas da će od sutra do 3. maja na Kopaoniku dežurati na skijaškim stazama Karaman greben i Krst, koje će biti otvorene za praznike.

Planirano je da dežuraju tri spasioca GSS, ali ukoliko bude potrebe, smena će obuhvatati više ljudi.

U saopštenju se dodaje da će jedan od spasilaca dežurati na sankama, zbog što bržeg transporta onih kojima je potrebna medicinska pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari