Radovanović: Više verujem BIRN-ovim nego zvaničnim podacima

Ostavite komentar


  1. Pametnom dovoljno. Ovom čoveku kapa dole. Uostalom on je profesionalno najkompetentniji da se bavi ovom problematikom, a dodatnu težinu njegovim izjavama daje i to da nije “moralno-politički podoban“ za ovu vlast. Ponavljam, pametnom dovoljno.

  2. Nama su pod hitno potrebni paralelni organi vlasti, pa i krizni štab, jer narod više ne veruje ni jednoj jedinoj instituciji ove države. Profesore skupite ljude od ugleda i recite nam istinu i kako da se ponašamo. Ponavljam, ovim lažovima više ne verujemo baš ništa.

  3. Pa normalno, ovi sve pokradose i unistise! Vise i nemamo gde da se lecimo! Ko je malo ozbiljnije bolestan on umire!

  4. Izbori su morali da budu odlozeni…ne postoje izbori koji su vazniji od ljudskih zivota…sada je to nazalost i dokazano!

  5. Poštovani profesore, jedino vama verujem. Vi ste prava struka a ovi u Kriznom štabu su stručnjaci- klimoglavci.

  6. Zašto ne „nađete“ izjavu profesora Radovanovića sa početka epidemije u Kini. Tada je tvrdio da su šanse da Covid „dođe“ kod nas skoro pa nikakve, odnosno da je zanemarljivo mala verovatnoća. Čisto objektivnosti radi.

    1. Zato što je bolest tada bila još uvek epidemija a ne padnemija. Za različite ku od kriznog štaba i Cezara koji su u trenutku kada se pojavio u Srbiji govorili da je najsmešniji i da se leči rakijom i šopingom.
      Profesor je pogrešio a oni su lagali. Na Vama je da odlučite ko Vam više odgovara.

      1. Izvinite, ali profesor njegovog renomea i struke ne bi smeo tako da pogreši. To je „dozvoljeno“ nama laicima. Profesor bi trebalo da zna da ovo nije 15. vek, i da u današnje vreme kontinentalne udaljenosti ne znače ništa za viruse. Grip se recimo „seli“ sa jedne na drugu hemisferu svake zime bez problema. A da li ovi ili oni lažu, zaista ne znam. Ne što me ne zanima, već zato što me ni ovi ni oni nisu ubedili da su u pravu. Nije dovoljno samo „mrzeti“ ili „voleti“ vlast da bi se nešto apriori prihvatilo kao istina ili kao laž. Potrebno je nešto što se zove dokaz. Bar bi tako trebalo da bude.

  7. Gospodine Radovanoviću, iz Vaših kolumni se jasno vidi kome verujete, a kome ne, zato ne morate da se upinjete u potvrđivanju svojih stavova. Upali ste u spiralu protivnika AV i to u svojim kolumnama ne krijete. Pišete da više verujete BIRN-u, a izgleda se ne sećate da je ta „istraživačka Kuća“ 2014 objavila netačnu vest da se u Obrenovcu udavilo na stotine ljudi. Sada ta slična tvrdnja o broju umrlih od korone u Srbiji. Takvo pisanje verovatno nekom odgovara. Gospodine Radovanoviću, Vi ste završili sve moguće škole, fakultet, postdiplomske studije. Doktoeat….i verujete nekome ko Vam nije ni do malig prsta.po znanju. Taj isti BIRN ima ispostave po Balkanu, ali nikako ne pročitasmo kako je ove godine u Hrvatskoj i Crnoj Gori (na primorju) bilo više smrtnih slučajeva od morskih pasa nego do sada ukupno za sve prethodne godine nego preminulih od korine. To je skrivanje podataka i istine, a ne ovo pti pišu u Srbiji, međutim o tome pisati se ne isplati. Razmislite malo.

  8. Ne sumnjam u stručnost profesora Radovanovića, ali imam utisak da je i kod njega i kod kriznog štaba u pitanju veliki ego. Mi, kao narod, nemamo ništa od kritika, pa sa bilo čije strane dolazile. Rešenje nam treba….

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.