Međunarodna izložba „Žene slikari“ u Majdanpeku gotovo čitavu deceniju utire put manifestaciji koja je odavno prevazišla okvire ovog grada.

Organizatorima, a to su i ovog puta Centar za kulturu Majdanpek i Udruženje za Majdanpek, predstoji 26. marta otvaranje Devete međunarodne izložbe „Žene slikari 2011 – Majdanpek – Srbija“ na kojoj će se svojim viđenjem sveta kroz umetnost predstaviti 160 umetnica iz jedanaest zemalja: Mađarske, Švajcarske, Austrije, Slovenije, Republike Srpske, Kanade, Hrvatske, Grčke, BiH, Meksika i Srbije.

Naime, na konkurs za ovogodišnju izložbu pristiglo je 378 radova 196 umetnica iz 20 zemalja, a komisija je izabrala 282 rada, koji će biti izloženi u velikoj sali Doma omladine.

Poseban razlog za zadovoljstvo imaju pobednice – Marijana Stoiljković, slikarka iz Kragujevca, koja je nagrađena za „Portret 1“ u kategoriji slikarstvo, Nunik Sauret iz Meksika, nagrađena je za rad „Estaniqu“ u konkurenciji grafika, Dragana Kuprešanin, grafički dizajner iz Beograda, autor nagrađenog crteža „Strip kadar 1“, i vajarka Margareta Krstić iz Hrvatske koja je nagrađena za skulpturu „Mlekarica“. Specijalna nagrada dodeljena je Snežani Grozdanović, slikarki iz Beograda, za akril na platnu „Midnight harakiri 12“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari