Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u kragujevačkoj Ulici Metalaca 1Foto: Grad Kragujevac

Juče su u Kragujevcu u okviru projekta „Čista Srbija” počeli radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Ulici Metalca u naselju Petrovac.

Zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović i Ljiljana Pršić, načelnica Gradske uprave za imovinske poslove, urbanizam, izgradnju i ozakonjenje, obišli su juče Ulicu Metalaca u MZ Petrovac u kojoj su u toku radovi na izgradnji kanalizacione mreže u okviru projekta „Čista Srbija”.

– Pripremamo se ubrzano da završimo Ulicu Metalaca, na sredini smo ulice, čija je ukupna dužina 240 metara i polako ulazimo u narednu, Ulicu Šumski raj. Tražimo modus da rešimo deo nelegalne fekalne kanalizacije, tako da dok izvodimo ovu novu, legalnu, praktično njima ne obustavimo mogućnost da koriste naše kolektore, kazao je Momčilović.

On je podsetio da su na ovom području trenutno aktivna četiri gradilišta, u kragujevačkim prigradskim naseljima: Petrovcu, Maršiću, Malim Pčelicama i Beloševcu.

Po njemu, zadovoljavajući je broj ekipa koje rade na terenu i to je ono što je potrebno da bi u predviđenom roku završili ceo projekat, 360 kilometara izgradnje i rekonstrukcije fekalne kanalizacione mreže.

Posle Gošine ulice, Ulica Metalaca je druga ulica u Petrovcu, a četvrta na teritoriji grada Kragujevca u kojoj se gradi kanalizaciona mreža u oviru državnog programa „Čista Srbija”.

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže na teritoriji Kragujevca započeti su početkom decembra, u naselju Beloševac od Ulice Milivoja Bankovića Sićka.

U okviru prve faze projekta, biće izgrađeno 40 kilometara kanalizacione infrastrukture i atmosferske kanalizacije, čime će biti rešen jedan od gorućih komunalnih problema u ovom delu Kragujevca. Zahvaljujući tom projektu kompletan grad i prigrad biće pokriven najmodernijom kanalizacionom mrežom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari