Radovi u Sportskom centru “Jezero” Kikinda: Novi izgled dvorane 1Foto: Kikindske

U Sportskom centru „Jezero“ neprekidno se nešto rekonstruiše, sanira i dograđuje, a ovih dana traju radovi na sanaciji dvorane i teretane.

Već od početka devedesetih godina krenulo se u popravke i krpljenja, a kako je tada nedostajalo novca i za osnovno održavanje, objekat je početak dvehiljaditih dočekao u očajnom stanju. I od tada se neprekidno popravlja i renovira.

Skoro svaki je direktor u poslednje dve decenije ostavio neki građevinski pečat na objektu izgrađenom krajem sedamdesetih godina prošlog veka.

Uz pomoć nadležnih stručnjaka koji se nisu mešali u svoj posao, svaki je tih od rukovodilaca dao sebi za volju da se okuša u arhitekturi i građevini.

Bitno je bilo, a i dalje je, da se ulažu pare iz budžeta i da je nešto novo, a potpuno nebitno kakve su cene radova i kvalitet i da li se time narušava osnovni projekat i ruži objekat.

Vremenom je PVC nadvladao čelik i lim, a plastika je zamenila drvo i sada je Sportski centar slika i prilika naše dugotrajne tranzicije i srozavanja svih merila i pravila.

Nikad nije bilo novca za kompletnu rekonstrukciju, a naprimer, kada se saberu sve plate na desetine partijskih kadrova koji su prošli kroz ovu ustanovu za trideset godina višestranačja i malo šta doprinosili, dobije se ogromna suma novca, dovoljna za pravo održavanje Sportskog centra.

Elem, za vakta Demokratske stranke unakažen je ulaz u Halu dogradnjom prostorija, a poslednjih godina su naprednjački rukovodioci sa renoviranjem menjali izgled enterijera, svako prema svome nahođenju i smislu „za lepo“, i u zavisnosti od ponude njima bliskih izvođača.

Sada je u toku sanacije hale i teretane, a vrednost radova je tri miliona dinara, koji su obezbeđeni iz gradskog budžeta.

Odlučeno je da se skine drvena lamperija sa unutrašnjosti dvorane i zidovi jednostavno prekreče, kao i da se reklamama pokriju dvoje velikih drvenih vrata na ulazu u halu iz svlačionica i teretane.

Takođe je u krugu na sredini terena iscrtan novi grb Grada Kikinde a preko terena ime grada na engleskom.

A ovo šarenilo je u izjavama za medije pojasnio direktor Sportskog centra Dejan Pudar, kadar Srpske napredne stranke, a nekada u Demokratskoj stranci Srbije i Ljajićevoj Socijaldemokratskoj partiji.

– Umesto lamperije urađena je sanacija zidova, malterisanje i krečenje fasadnom bojom, koja može lakše da se održava. Pored same dvorane, urađeni su i zidovi u hodniku oko samim svlačionica, kao i u teretani – objasnio je Pudar i dodao da će uskoro biti obnovljena oprema u teretani, kao i da počinju radovi na postavljanju sistema za grejanje i hlađenje dvorane.

Sve u svemu, rekonstrukcije se nastavljaju.

Radovi u Sportskom centru “Jezero” Kikinda: Novi izgled dvorane 2
Foto: Kikindske

Sećanje na stručnjaka za marketing

Jedan od partijskih kadrova što su „protrčali“ kroz „Jezero“ je i aktuelni gradonačelnik, naprednjak Nikola Lukač.

U vreme vlasti Srpske radikalne stranke od 2004. do 2008. godine, Lukač je jednog dana samo „osvanuo“ u stalnom radnom odnosu u Sportskom centru, na poslovima „saradnika za marketing“.

Nisu bili vidljivi njegovi doprinosi boljoj promociji i poslovanju ove javne ustanove, jer je uglavnom u radno vreme obavljao partijske i privatne poslove, a nakon smene vlasti utvrđeno je da je Lukač par godina primao platu po koeficijentu za sedmi stepen stručne spreme, a na osnovu fakultetske diplome „American Intercontinental University“ sa zvanjem „bachelor of business administration marketing“. Ovu dopisnu-internet diplomu nije uspeo da nostrifikuje, ali mu je ipak isplaćivana plata kao da je pohađao i završio četvorogodišnje studije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari