Radovi u zrenjaninskom naselju “Ruža Šulman” završeni, ostale rupe, šahtovi i uništeno zelenilo 1Foto: stanari Ruže

Iako je rok da se ono što je, zbog četvoromesečnih radova na izgradnji nove vodovodne mreže, dovede u prethodno stanje istekao pre dve nedelje, delovi zrenjaninskog naselja “Ruža Šulman” i dalje izgledaju kao da su radovi tek počeli.

Rupe koje zjape, jedva ograđene da neko ne upadne, izdignuti šahtovi, loše betonirani prilazi ulazima u zgrade, neasfaltirani kolovoz, uništeno zelenilo, nevesele su današnje slike naselja.

Nezadovoljni su svi stanovnici naselja ali jedan broj okupljen u fejsbuk grupi sa idejom “ Za čistu Ružu” odlučio je da stvar istera do kraja, odnosno da one koji su nadležni natera da svoj posao urade kako treba.

Prvi korak im je bio mesna zajednica “Dositej Obradović”, kom naselje pripada. Na sastanak su pozvani predstavnici mesne zajednice, “Vodovoda”, nadzornog organa, izvođača radova, Gradske toplane.

Sastanak kom su prisustvovali građani ocenjuju kao debakl.

„Iako smo u zahtevu naveli da treba da budu prisutni i predstavnici JKP Vodovoda i kanalizacije i predstavnici izvođača radova i podizvođača, oni nisu došli. Prisustvovali su mu Milenko Vujović ispred Toplane i Branislav Vlaisavljević ispred Nadzornog odbora, sekretar mesne zajednice i predsednik i tri člana Saveta“, kažu građani.

Od svih pitanja koja su pismeno postavili, građani su dobili odgovore tek na dva, da će najveća rupa ispred ulaza 7,8 i 9 biti zatrpana a behaton popravljen do septembra.

Predstavnik Nadzornog organa nije, kažu građani, znao ni šta treba da se popravi, pa su mu dali svoj, poduži.

„Nismo dobili na uvid ugovor, u kom bismo mogli da proverimo šta sve treba da bude urađeno i koji su rokovi, a to je po našem mišljenju dokument od javnog značaja. Znamo da je rok za završetak radova bio 30. april, a ne znamo šta sve i do kada treba da se dovede u prvobitno stanje“, ističu građani.

Kako ni posle ovog sastanka nisu dobili odgovore koje su očekivali, građani iz “Ruže” najavljuju da će se sa svojim papirima i fotografijama koje su napravili u naselju, obratiti svim mogućim inspekcijama i medijima, a o situaciji u naselju nakon završenih radova obavestiće i gradonačelnika.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući vama, našim čitaocima. Pozvali smo vas da nam šaljete priče i budete reporteri Danasa, hvala vam na poverenju.

Ukoliko imate neku interesantnu vest, zanimljivu fotografiju, video klip ili želite da ukažete na komunalni problem u vašem gradu, javite nam se putem kontakt forme na portalu Danasa..

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari