Košarkaši Partizana mt:s prekinuli su niz od tri uzastopna poraza na gostovanjima u ABA ligi i najviše zahvaljujući smirenosti u finišu Dušana Kecmana i odličnoj roli Miroslava Raduljice savladali Helios sa 72:64. Serijom od 9:0 u poslednja dva minuta crno-beli su se vratili na pravi kolosek, sa kojeg su nenadano skrenuli tokom poslednje četvrtine.

Helios – Partizan mt:s 64:72

(21:15, 14:24, 15:16, 14:17)

Hala: Komunalnega centra. Gledalaca: 1.800. Sudije: Muhvić, Obradović, Hordov.

Helios: Besedić, Jeftić, Korošec, Marković 2, Pašalić 13, Čebular 12, Bubnić 11, Petrović 2, Črešnar, Gaj 12, Prepelić 10, Bolčina 2.

Partizan mt:s: Kecman 10, Raduljica 31, Jaramaz 3, Lučić 6, Milosavljević 4, Bogdanović, Katić 4, Bertans, Božić, Čakarević 6, Mačvan 8, Anđušić.

 

Ipak, kada su domaćini stigli do prednosti (62:61) u 38. minutu, Kecman je odigrao na visokom nivou i sa četiri poena, skokom i asistencijom doprineo 11. pobedi na Jadranu u sezoni. Međutim, igrač utakmice sigurno je bio Miroslav Raduljica koji je upisao 31 poen (za dva 10/11, slobodna bacanja 11/12), a dodao je i osam skokova, dve blokade i iznudio čak deset faulova.

Crno-beli su samo na momente podsetili na šampionski sjaj iz prošlih sezona. Dobri periodi u završnici prvog poluvremena i tokom većeg dela treće deonice umalo su devalvirani promenom koncepije u odlučujućoj četvrtini. Pošto je zatajilo spuštanje lopte ka centrima, prešlo se na rezervni plan koji nije bio uspešan jer su crno-beli postigli samo jednu trojku (Jaramaz) iz čak 12 pokušaja. Najnovije pojačanje, Letonac Davis Bertans, proveo je čitav tok meča na klupi. Već u subotu izabranici Vlada Jovanovića putuju u Kragujevac na meč narednog kola protiv Radničkog.

Jovanović: Problemi u rotaciji

– U napadu smo bili fokusirani na ostvarivanje prednosti preko naših visokih igrača i to nam je dugo polazilo za rukom. Onog trenutka kada je stao napad po dubini, ušli smo u problem realizacije, iako smo i dalje držali solidnu odbranu. Imamo problem rotacije jer imamo plejmejkera manje i ta uloga mora da se podeli na ostale igrače. Ipak, čestitam momcima na važnoj pobedi – bio je iskren trener Partizana mt:s Vlade Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari