Raspisan javni poziv za dodelu Svetosavske nagrade za 2022. godinu 1Foto: J. Patarčić

Ministarstvo prosvete raspisalo javni poziv za dodelu Svetosavske nagrade za 2022. godinu za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji.

 

Kandidate mogu da predlože obrazovno-vaspitne ustanove, strukovna udruženja, zajednice škola, univerziteti, naučno-istraživačke ustanove i druga pravna, kao i fizička lica.

Svetosavska nagrada se dodeljuje za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji u 2022. godini.

Pravo da budu predloženi za dodelu Svetosavske nagrade imaju učenici osnovnih i srednjih škola, studenti svih nivoa studija, zaposleni u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, školama sa domom učenika, visokoškolskim ustanovama i ustanovama učeničkog i studentskog standarda, zaposleni u naučno-istraživačkim ustanovama ustanove (predškolske, osnovne i srednje škole, škole sa domom učenika, visokoškolske ustanove, ustanove učeničkog i studentskog standarda, naučno-istraživačke ustanove), stručna društva i zajednice škola, autori stručnih i naučnih dela iz oblasti obrazovanja i vaspitanja, kao i ostali pojedinci i institucije koji učestvuju u formalnom i neformalnom obrazovanju i svojim angažovanjem doprinose razvoju obrazovanja i vaspitanja (novinari, mediji, privredna društva, izdavačke organizacije, fondovi, zadužbine i drugi)

Predlog za dodelu Svetosavske nagrade treba da sadrži: obrazložen predlog za dodelu nagrade na srpskom jeziku, u štampanoj formi (do dve strane), dokumentaciju kojom se dokazuju navodi iz predloga i profesionalnu biografiju za fizička lica.

Predlozi se dostavljaju na adresu Ministarstva prosvete, najkasnije do 20. decembra.

Svetosavsku nagradu za 2022. godinu dodeljuje ministar 27. januara 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari