Raspisan konkurs za nagradu za najbolju tekstualnu ili video reportažu o bilo kojoj destinaciji u Srbiji 1Foto: Pixabay/Larisa Koshkina

Fondacija „Biljana Bosnić Ognjenović“ pozvala je danas studente i profesionalne novinare da konkukurišu za nagradu za najbolju tekstualnu ili video reportažu o bilo kojoj destinaciji u Srbiji.

Nagrada „Biljana Bosnić Ognjenović“ nosi ime po jednoj od najboljih turističkih novinarki u Srbiji, koja je preminula 2019. godine, a fondacija koja nosi njeno ime je ustanovljena sa ciljem da kroz nagrađivanje za najbolje napisnu reportažu, nastavi misiju koju je ona započela, a to je razvoj turističkog novinarstva i podrška razvoju srpskog turizma.

Pravo da konkurišu za nagradu imaju novinari, kao i studenti svih fakulteta u Srbiji, a rok za slanje prijave je 15. jul 2022. na i-mejl [email protected].

Uslov konkursa je da radovi ne smeju biti prethodno objavljivani, niti nagrađivani, a svaki kandidat može da konkuriše samo sa jednom reportažom.

Pisana reportaža može da sadrži najviše 10.000 karaktera (sa praznim mestima) i tri do četiri fotografije, dok video može da traje do 15 minuta.

Nagrada sadrži plaketu i novčani iznos od 100.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari