– Oko 65.000 korisnika električne energije na području Elektrodistribucije Vranje duguje Elektroprivredi Srbije 2,35 milijardi dinara, navode u vranjskom preduzeću koje posluje u okviru Elektroistoka Niš.


– Privreda i javna preduzeća duguju više od 600 miliona dinara, a fizička lica 1,75 milijardi – navodi Miroljub Rašić, rukovodilac službe naplate električne energije precizirajući da se stanje iz meseca u mesec pogoršava. Za pojedina domaćinstva u ED Vranje više nemaju skoro nikakve mehanizme kojima će ih naterati da plate dug.

– Situacija sa naplatom je najgora u opštini Preševo, gde potražujemo 380 miliona dinara. U toj opštini, prosečan dug fizičkih lica je 50.600 dinara, u Bujanovcu 36.500, a Vranju 25.000 dinara – rekao je šef naplate u vranjskoj Elektrodistribuciji, ali i naglasio da 80 odsto duga otpada na svega 20 odsto potrošača, uglavnom fizičkih lica.

– U svakom trenutku imamo više od 20.000 tuženih građana. A, tamo gde ne pomažu opomene i tužbe, primenjujemo onu zakonsku, najnepopularniju meru – isključenje, zbog čega nam je nekoliko ekipa svakoga dana na terenu – naveo je Rašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari