Ratni raspored Ministarstva odbrane Srbije: Pozivi za vojne vežbe poslati rezervistima

Ostavite komentar


  1. sad oad se utreniramo lakše će nam biti stajanje u redu za brašno i ulje…

  2. Da li je „pukovnik“ Vulin dobio poziv ili je „odneo tetki lek“ ?

  3. Pod hitno uvesti obavezni vojni rok za muskarce i zene po ugledu na Izrael. Ima za sve zanimanje,kuhinja,vozaci,druga logistika ,tako da moraju i zene!

  4. Nemoj da se šale da me pozovu. Ja sam odslužio svojih 12 meseci SFRJ i još dva Slobi na Kosovu. Neka sada idu mlađi.

  5. Bio 90 91 92 zarobljen pa ponovo vracen na ratiste a ova vlast daje nacionalne penzije kome

  6. Ja dam doziveo da me je na nbgd-u izbacio oficir iz kancelarije gde su inace radili i regrutaciju sa recenicom „tebi nije dosta rata??!“ Nije mi fao ratni raspored. Nije hteo da upise nista u vojnu knjizicu kad je pogledao… Mozda zato sto sam dva puta bio dobrovoljac trece armije. Kako ja da dodjem sada do vojnih vezbi? Jel moze preko neke veze? Moze li neko da mi pomogne oko ovog pitanja. Ove godine punim 42 godine a bio sam 2000/martovska klasa i 2002/jul. Zakacilo me skracenje vojnog roka i raspad vojske… Tako da sam ukupno odsluzio 9 meseci. Sramota! Nisam ni jednom dobio poziv za vojne vezbe. I to je sramota…

  7. Pa sta se bunite,Jedna Svajcarska ima vojsku i vezbe kao neutralna drzava.Nikom nece da fali nista.Volite Srbiju a ne AV-a.Narod je drzava a ne predsednik.Nisu ni svi isli u vojsku,vezbe i ratove sto su voleli Kralja vec Srbiju.

  8. Gde su isplate ratnih dnevnica? Moji u kuci poziv prihvatiti nece pa nek oni zovu koga god hoce. Briga me. Juce sam uplatila prilog porodici ratnog invalida, nemaju od čega da zive. Za koga i za cega se taj mučenik borio. Gde je drzava???

  9. Ja sam ne vakcinisan i do danas im nisam odgovarao za nista, a sad nema veze, e sad vi ne odgovarate meni i nikakve vezbe me ne zanimaju

  10. Bio Sam na vojnu vezbu u leskovac pre TRI godine da nisam otisao isao bih u zatvir 60 Dana I do io bih otkaz na poslu

  11. Bio na vojnoj vezbi pre 3 ipo godine,i ponocu ako me pozovete.sluzio 97-98 na granici sa albaniom pa 2001 bio u KZB-u i za ovu zemlju cu opet u uniformu.ja drugu nemam.

  12. Sve ce se ovo zastrasivanje obiti nekom o glavu.Brasno,secer,gusterisanje,ima li jos nesto za ovaj obezglavljen narod?

  13. Mi sto smo bili na ratistima opet na vezbu i ako smo u petoj deceniji a mladici nisu sluzili vojsku i ostaju kod kuce..smesno

  14. Kad budete isplatili ratne dnevnice iz 99 godine onda imate prava da zovete rezervni sastav!

  15. Sve mjesta na grani s HR…gdje najmanje nade imate…kakvi luzeri

  16. Kad sam se prijavljivao za kurs policije i vojske bio sam nesposoban zbog nekih tatinih sinova koji su morali da prođu a imali dosijeje e sad neka idu oni a ne u mišiju rupu kad zagusti tatice reše problem

  17. Ja odsluzio,izgubio posao fok zavrsio vojsku…ova drzava nista mi nije dala a sve uzela,cale se vuko po ratista i sta dobio…poslednjih 15ak zivota bez posla jer nije politicki aktivan….ja odsluzio a kad hteo da se prijavim za ugovorca tad nesposoban,a neki debili sa vezama se zaposljavalu…sad neka oni idu…ja i moja porodica smo odsluzili i vise nego sto ova drzava zasluzuje.

  18. To Srbijo doslo je vrijeme da vratimo svetu Srpsku zemlju Kosovo i istjeramo otpad od naroda koji truli

  19. Sluzio sam vojsku,88/89 u Sarajevu,godinu dana,91 vec otisao na hrvatsko ratiste,bio 4 meseca,vratio se pa otisao na Bosansko u Bratunac,i proveo skoro 6 meseci,jedva zivu glavu izvukao. Dosao kuci,posao jedva dobio,podigao neki muceni kredit od 350000din i malo kasnio sa ratama zbog gubitka posla. Cim sam vratio kamatu i poceo da odplacujem glavnicu,oni me tuze a da to nisam ni znao niti na bilo koji nacin bio obavešten,samo mi se jednog dana javi gospodja iz advokatske komore i saopsti mi da sam poodavno tužen i da vratim pare u tom i tom roku ili ostajem bez malo kucice što sam imao. Pored svih napora ja to ne uspem oni potegnu izvršitelja i ja budem prinudjen da prodam to malo kuce i vratim taj ne postojeci dug,jer na pomenutu cifru sam bio po njima duzan 600000din!!!! Sad zivim kao podstanar sa zenom i detetom,inace imam troje dece, i sad oni mene pozivaju da se odazovem drzavi,ciji me je zakon totalno uništio??? Hahhahaaaa paaaa nikadd ali nikad to necu uraditi,a posebno dok je onaj vulin ministar odbrane koji ne zna ni rov da iskopa,a kamoli sta drugo! SNS ima 700000 članova,dobra je to vojska,pa umesto mene i slicnih meni neka ide malo na vežbe i igra se rata!

  20. Nekima su isprani mozgovi. Mi rezervne domovine nemamo. Čuvaćemo ovu našu zlatnu zemlju kao što su to radili naši preci. Svaki stanovnik mora biti obučen vojnim veštinama da bi sačuvao zemlju, svoj život i svoju porodicu. Jeste da je dugogodišnje uskraćivanje ljudima obrazovanje i obuka iz vojnih veština ostavila nenadoknadive bolesne posledice, ali vreme je turbulentno i protiv naše zemlje se vodi težak hibridni rat.
    Primer: Negde pre tri godine novembra meseca u hotelu „Podgorica“ u Podgorici održan je sastanak NATO i CIA sa bezbednosnim službama Hrvatske, Albanije, Crne Gore, muslimanskog dela BiH , Makedonije i Šiptara sa KiM. Zaključak: PROTIV SRBIJE IĆI SVIM SREDSTVIMA .
    Zato moramo biti obučeni u rukovanju raznom vojnom tehnikom, taktikom, samoincijativom i spašavanju života. Makar nam nikad ne trebalo. Neki dan gledam Albansku Spomenicu svoga dede i odlikovanja pa me žmarci prožimaju, neki ponos i patriotizam. Otac borac protiv švapskog okupatora. Je sam bio ratni komandant 99. Rezevista .Ponosan na svoje drugove i borce. Svi se vratili živi i zdravi. Unuci stasali za vojsku. Ići će. Zbog sebe i domovine. Da imaju i oni kome šta ostaviti. Politika i ličnosti se menjaju ali domovina ostaje zauvek.
    Bio sam negde u zimu 2018. U Švajcarskoj na Alpima. Sneg metar i više. Vojska njihova izvodi vežbe. , Dovlače topove, rakete, prave snežne zaklone. Stavili maske .Uzeo sam aparat da slikam. Nisu dozvolili. Onda mi je prijatelj objasnio da vojsku služe svi obavezno tri ili šest meseci. Ko služi tri meseca ide dva puta godišnje na vežbu po sedam dana. Ko služi 6 meseci ide jednom godišnje. Oni blizu granice imaju opremu i odela kod kuće,a neki i oružje. Do juče su bili tkz „neutralni“ više nisu. Bio sam u jednoj vojnoj fabrici oružja. Veoma ozbiljna fabrika i proizvodi i izvozi razno oružje. Ipak kao ljudi su neki hibridni soj. Nikad nam nisu bili naklonjeni. Što kaže naš narod “ veći im je franak od kolskog točka“ . Slabo komuniciraju sa komšijama, kao roboti.
    Naša Vojska je uglavnom uvek bila tu da obrazuje ljude,nauči ih raznim veštinama,zanatima, zajedništvu, drugarstvu i poštovanju ljudskih vrlina. Neko je izvrstan vozač, niko dobar kuvar, neko snajperista strelac, neko voli rakete, neko je dobar organizator, neko voli tenkove… Zato predlažem da se svako opredeli posle osnovne obuke šta mu „leži“.
    U Francuskoj i osnovci 7-8 razred imaju obuku prema svom uzrastu. Kao i srednjoškolci i studenti.
    Moja jedinica je bila na Snaju razminirali smo podrčje zasejano minama. Bili su tu i Francuzi pored nas. Mnogi su izginuli. Naš nije niko. Prvu minu je izvadio i razminirao čovek iz Vladimiaca kod Šapca. Kad su Francuzi videli došli su kod nas na doobuku. Onda se videlo spretnost,znanje, i veštine, koje su Francuzima falile. 1992. Bio sam u sličnoj misiji sa čuvenim Kanadskim bataljonom. Njihov učinak za 8 meseci površina fudbalskog igrališta. Naš učinak 10 000 hektara razminiranih šuma, oranica,zemlje. E to znači dobra obuka do savršenstva i automatizma. Zato niko nije stradao. Vojska i od mamine maze, mangupa, bitange napravi dobrog druga i prijatelja koji jedan drugog čuvaju. Ta drugarstva ostaju zauvek.

  21. Šta je bilo za ratne dnevnice.Sramota!Mi dobrovoljci iz Valjeva i okoline smo totalno zaboravljeni.Bio sam sa svojim kamionom za vreme bombardovanja na kritičnim mestima po život svih nas.Neki su teže,neki lakše ranjeni.Nekima su ostale teške psihičke promene.Po nekim drugim mestima Srbije su isplaćene dnevnice,a nama iz Valjeva samo pusta obećanja.Valjda čekaju da pomremo.

  22. Ko ce da komanduje, pukovnik Vulin. Nasu drzavu treba da branimo svi bez pogovora, ali staviti se pod komandu Vulina ili Stefanovica, to je kao da pljunes u lice sam sebi, sa takvim „vojskovodjama“ nam je bolje da ne podizemo glavu.

  23. Posle učešća u tri rata teško da ću se odazvati pozivu ove nakaradne vlasti… neka idu oni jer su ubrzano odslužili vojni rok

  24. Dobro sta je ovo neko na tv prica da je neistina da se pozivi salju neki da se salju blago nama ko ce ovu zemlju da brani jel oni sto su pelene prali ili mi koji smo ucestvovali u ratu pa smo od vlasti maltretirani tresli nam kuce i privodili sta smo mi imali od svega toga neka idu komunalci oni nista ne rade a primaju platu

  25. Nije vam dobar marketing.
    Da ste u pozivu napisali, besplatna teretana, spa, klopa, piće i smeštaj, javili bi se čak i ovi što bleje ceo dan po kafeima, a mogu volu rep da iščupaju.

  26. Uvesti obavezno služenje vojnog roka za muškarce minimum 6 meseci a damama prepustiti da same odluče.

  27. Ja ti pušku neću uzeti u ruke pa makar se sve raspalo ☺️

  28. Rec je o Civilnoj zastiti a ne o vojnoj vezbi.Juce je ministarstvo dalo obavestenje o cemu se radi

  29. Rat je nekim dobro doso većina narodu je donio samo patnju a onim što se kriju a tjeraju druge po ratištima oni iskoriste sve lopovluke

  30. Sada treba da dođu do izražaja sve pristalice ovog nakaradnog sistema i lepo se dobrovoljno prijave.. oni su po njihovim rečima jedine patriote pa neka onda to i dokažu…a mi koji smo se borili više puta za ovu zemlju da malo odmorimo

  31. Citam obe budalastine kako neko zali sto ga ne zovu uzas pa ako je ukinut obavezni vojni rok sto prisiljavate ljude da idu 15 dana prigovor saveati i opet niste dobili nista

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.