Rebić: Mogući propusti policije u slučaju Savamala 1Foto: Milorad Đurović

Novi direktor Policije Vladimir Rebić rekao je u intervjuu za Nedeljnik da je moguće da je bilo propusta „pre svega zaposlenih u operativnom centru policije“ u noći 24. na 25. april, kada je nepoznata grupa ljudi uz pomoć bagera srušila objekte u centru Beograda, a policija se na pozive građana nije odazivala.

Kako prenosi Insajder.net, on je naveo da je činjenica da je slučaj Savamala izazvao veliku medijsku pažnju, ali da policija ima mnogo težih slučajeva od tog.

„Na potezu je Tužilaštvo, ali to ne znači da su događaji u Savamali nevažni za policiju. Samo, za policiju je mnogo važnije da rešavamo ubistva“, rekao je Rebić.

On je dodao da je moguće da je bilo propusta te noći, „pre svega zaposlenih u operativnom centru policije, ali da je nedugo zatim policija izašla na lice mesta i preduzela određene aktvnosti“.

Već osam meseci, međutim, istraga u slučaju Savamala „tapka u mestu“. Tužilaštvo je u odgovoru Insajderu saopštilo da im policija ne odgovara na zahteve za prikupljanje potrebnih obaveštenja, odnosno ne dostavlja im informacije i dokaze.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nedavno je rekao da je Tužilaštvo uputilo određene dokumente i da on pretpostavlja da je to rešeno, ali na konkretno pitanje da li je policija postupila po nalozima Tužilaštva nije mogao da odgovori, jer se on „ne bavi istragom“.

Rebić je u intervjuu Nedeljniku rekao i da je istraga u vezi s oružjem nađenim blizu porodične kuće premijera Srbije prioritet, uz ocenu da je taj slučaj „pomalo zaboravljen u javnosti“.

Rebić je ocenio da to naoružanje nije tamo slučajno ostavljeno.

„Imajući u vidu iskustva iz poslednjih dvadesetak godina i ubistvo premijera Đinđića, moramo biti obazrivi i s najvećom dozom profesionalnosti pristupiti ovoj situaciji“, objasnio je Rebić.

Kako je rekao, MUP je preduzeo „mnogo mera i radnji“, ali u cilju istrage se podaci ne objavljuju.

„Uveravam javnost da policija najozbiljnije pristupa ovom događaju. Rade se analize, upoređivanja, DNK, izvode se svi dokazi, kao i druge aktivnosti u cilju rasvetljavanja ove pretnje premijeru“, rekao je Rebić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari