Rebić obišao ranjenog policajca 1Foto: MUP

Direktor policije Vladimir Rebić posetio je danas na Vojnomedicinskoj akademiji policajca koji je sinoć ranjen u Novom Pazaru i istakao da očekuje maksimalne kazne za sve one koji napadnu policajce. Ranjeni policajac je stabilno, a osumnjičen uhapšen.

„Policijski službenik Dragan Čekanović ranjen je sinoć iz vatrenog oružja obavljajući redovne policijske poslove. Čekanović je operisan, pružena mu je najbolja medicinska nega i očekujemo njegov brz oporavak“, rekao je Rebić. On je podsetio da su brzom intervencijom policije osumnjičeni i njegova tri pomagača uhapšeni i privedeni nadležnom tužiocu.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova obavljajući redovne poslove i zadatke neretko rizikuju sopstvene živote kako bi zaštitili građane Republike Srbije. U 2015. godini u Republici Srbiji u 1.580 slučajeva došlo je do napada na policijske službenike, dok je u 2016. godini taj broj smanjen za 500“, rekao je Rebić i dodao da je i pored smanjenja taj broj i dalje veliki. Rebić je istakao da Ministarstvo unutrašnjih poslova najoštrije osuđuje napad na policajca Čekanovića, ali i sve napade na policijske službenike i očekuje maksimalne kazne za počinioce ovih krivičnih dela.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova čini sve da poboljša materijalni status policijskih službenika i opremi ih u cilju zaštite njihovih života.

Zastupnik načelnika VMA profesor dr Miroslav Vukosavljević je rekao da je primljeni pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova zadobio teške telesne povrede.

„Policijski službenik trenutno je stabilan i nije životno ugrožen. Vojnomedicinska akademija će učiniti sve da njegov oporavak bude brz i efikasan i da se uskoro vrati na svoju dužnost“, rekao je prof. dr Vukosavljević.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je jutros da je policija u Novom Pazaru uhapsila i odredila zadržavanje do 48 časova Dž.K. (1983), zbog sumnje da je u četvrtak oko 20:20 časova u tom gradu pucao na policijskog pozornika i naneo mu teške telesne povrede.

Osumnjičeni Dž.K. će uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, u zakonskom roku biti priveden nadležnom tužiocu. Takođe, za F.S. (1984), E.Z (1980). i R.F (1974) po nalogu nadležnog tužioca doneto je rešenje o zadržavanju do 48 časova, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, navodi se u saopštenju. Ranjeni policajac transportovan je sinoć na lečenje u beogradski Klinički centar.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zatražio je danas od pravosudnih organa najoštriju moguću kaznu za osumnjičenog muškarca, koji je sinoć u Novom Pazaru, ranio policajca na dužnosti.

„Naše društvo treba da pošalje snažnu poruku da je ovako nešto nedopustivo, da je napad na policajce napad na državu, jer pripadnici MUP čuvaju bezbednost Republike Srbije i svakog našeg građanina“, naveo je Stefanović u saopštenju.

On očekuje da tužilaštvo i drugi pravosudni organi najoštrije kazne počinioca i pošalju poruku da se ovako nešto neće tolerisati.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova zaštitiće svakog policajca i boriće se da ti ljudi imaju što bolji položaj u društvu.

„Želim da građani znaju da policajci svakoga dana rizikuju svoje živote i brane integritet Republike Srbije i bezbednost svakog našeg građanina“ dodao je Stefanović.

On je pohvalio brzu reakciju novopazarske policije koja je uhapsila napadača.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari