U rečniku svakog sportiste masnim slovima je ispisana rečenica koja se odnosi na bazične pripreme pred svako važno takmičenje. Nema sumnje da prepodnevni „suvi“ treninzi, koji se uglavnom zasnivaju na trčanju, vežbama snage i teretani, kao i večernji rad u hali gde je akcenat stavljen na taktičko-tehničke elemente i uigravanje ekipe, predstavljaju surovu svakodnevicu srpske seniorske košarkaške preprezentacije.

 „Orlovi“ se od 13. jula nalaze u italijanskom mestu Folgarija, gde doteruju formu za predstojeće Evropsko prvenstvo u Poljskoj od 7. do 20. septembra.

Posle skoro dvadeset dana provedenih na Apeninskom poluostrvu izabranici Dušana Ivkovića dolaze u Srbiju 2. avgusta. Iako će se pravi efekat rada u Folgariji videti tek na prvim prijateljskim utakmicama, plejmejker Srbije Miloš Teodosić je u potpunosti zadovoljan ritmom rada na kondicionim pripremama.

– Prezadovoljan sam načinom rada. Mislim da smo do sada uradili ogroman posao. Naravno, ovo je tek prva faza priprema. Svesni smo da nas očekuje još mnogo truda i prijateljskih utakmica do početka Evropskog prvenstva u Poljskoj. Veoma je bitna činjenica što se međusobno poznajemo, tako da nikome nije bilo potrebno vreme da bi se navikao na nečiji karakter i ponašanje – naveo je Teodosić.

Poznato je da selektor Ivković insistira na disciplini u ekipi. Timska igra trebalo bi da bude dovedena do savršenstva, zbog čega „orlovi“ već u ovom delu priprema uigravaju linije tima. Maksimalno koncentrisani na svoje obaveze Teodosić i saigrači pomalo osluškuju šta se dešava u dvorištu rivala.

– Naravno da sam informisan o tome šta se događa u reprezentacijama Španije, Slovenije i Velike Britanije. Ipak, priče o eventualnim otkazima pojedinih igrača u navedenim selekcijama nas uopšte ne zanimaju. Zaista nema potrebe da se opterećujemo takvim stvarima. Bitno je da postignemo nivo igre, očvrsnemo timski duh i izgradimo stil po kome ćemo biti prepoznatljivi. Uveren sam da možemo istrajati u svojim namerama – istakao je srpski reprezentativac.

Po povratku u Beograd „plavi“ nastavljaju pripreme u Kovilovu, gde će boraviti do sredine avgusta za kada je planiran put u Nemačku, gde bi košarkaši Srbije trebalo da odigraju dve prijateljske utakmice sa domaćinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari