Rehabilitacija četničkog komandanta Nikole Kalabića postala pravosnažna

Ostavite komentar


  1. Nikola Kalabić je bio rezervni oficir vojske Kraljevine Jugoslavije pre II sv. rata. Tokom rata bio je pripadnik regularne JVuO. To što ga je grupa bandita koja je pukom srećom (zato što su Sovjeti osvojili Beograd) došla na vlast i proglasila Kalabića izdajnikom i saradnikom okupatora je istorijska nepravda. Koliko su komunisti pobili nedužnih ljudi, o tome se ne piše. Do prodora Sovjetske armije u Srbiju 1944 godine na teritoriji današnje Šumadije i grada Beograda nije bilo partizana.

  2. Јадна је држава која четнике велича!

  3. Jadna je osoba koja KPJ sa Titom na čelu ( napred) oplakuje…
    A ovde se ne radi o veličanju JVUO , nego o ispravljanju montiranih procesa, tako milih KPJ sa Titom na čelu ( napred)…

  4. Ako Srbija zeli da umjesto antifasizma izabere fasizam . Umjesto DA BUDE U DRUSTVU POBKRDNIKA U II svjetskom ratu , bira porazene . Ako umjesto protivnika nacizma bira saradnike nacista – sta da se radi . Njihov izbor. Samo se nadam da takva revizija istorije nece postati vladajuca i u Crnoj Gori. Prvoj drzavi u Evropi koja je podigla ustanak protiv Hitlera .

  5. Odavno kod nas ništa nije u redu rehabitacija za zločinca i sada će deca čini mi se o njemu učiti u školama a istinske borce protiv fašizma zaboraviti tužno i veoma žalosno pa i Cacku su odavno zaboravili ko je Milica Pavlović i Ratko Mitrović

  6. O Bože, pošalji munje na Srbiju i spali ovu šaku jada i bede.
    Mi normalni smo toliko malobrojni da se možemo svesti pod kolaterarnu štetu.

Ostavite komentar


Društvo

Kakvo vreme se očekuje u nedelju? 9

Kakvo vreme se očekuje u nedelju?

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom - saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.