Rektor Univerziteta u Beogradu posetio Studentski grad 1Foto: Univerzitet u Beogradu

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić čestitao je Međunarodni dan studenata svim članovima akademske zajednice. Đokić je danas posetio Studentski grad, obišao sobe, čitaonice, sportske sale, čak i perionicu, i ručao u studentskom restoranu sa studentima.

„Studentski grad se izuzetno dobro razvija, i zahvalan sam upravi koja afirmiše sve zahteve i potrebe naših studenata u pogledu ishrane, smeštaja, zdravstvene zaštite, rekreacije. Ovde su uslovi za život izuzetno dobri i studenti su zaista zadovoljni. Imamo odličnu saradnju i svakodnevni kontakt sa direktorom Studentskog centra, ali posebno moram da pohvalim higijenu i poštovanje epiidemioloških mera, istakao je rektor Đokić.

On je najavio nastavak razgovora na fakultetima o vakcinaciji na afirmativan način, jer je među studentima tek oko 20 odsto vakcinisanih.

Direktor ustanove Studentski centar Beograd Goran Minić podsetio je da u Studentskom gradu živi 4.620 studenata u oko 2.000 soba prve kategorije, koje imaju klimatizaciju, grejanje, a uskoro i bežični internet.

„Ovde su svi sadržaji koji omogućavaju normalan život i usavršavanje. Četiri bloka, svaki sa po dva krila, restoran, sportski objekti, ambulanta, prodavnice, čitaonice, perionice, hostel, Dom kulture, bioskop i pozorišna sala, ali i zelene površine. Želim da pohvalim studente koji pokazali visok stepen odgovornisti u pridržavanju rigoroznih epidemioloških mera, i zato studentski objekti u Beogradu nikada nisu bili žarište epidemije i ni u jednom trenutku sa više od 50 zaraženih iz domova, a imamo i dva vakcinalna punkta, ovde u ambulanti i u domu na Karaburmi“,  istakao je Minić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari