Rektorka nakon izjava Vučića: Profesor dužan da bude uz studente i kad se ne slažu

Ostavite komentar


  1. Predsednik drzave spocitava Rektoru radno vreme I implicitno preti otkazom. Dje to jos ima?

  2. Da ne ispadne kako sam na strani Vučića ili Siniše Malog ali, i gospodja rektorka, Ivanka Popović je, sa jednog tako važnog, odgovornog i uzvišenog mesta, pristala da se spusti i zagazi u blato dnevne politike, u koju je upletena i ova grupa studenata. Obaveza profesora nije da bude na ničijoj strani već da svoje učenike podučava istini, nezavisnosti i slobodi. Da od „sirovina“ pravi slobodne ljude, koji neće robovati nijednoj političkoj jajari već zdravom razumu.

    1. Na strani Vučića sigurno niste, on je svoju diplomu stekao znanjem. Na strani Malog ste svakako ako ne podržavate borbu protiv lažnih, kupljenih i plagiranih diploma i doktorata.

    2. Ja sam za to da se uvede zvanična praksa da svako ko je na položaju i ima sredstava, može da kupi diplomu, disertaciju, doktorat šta već a oni koji nemaju političku zaleđinu treba marljivo da uče. Mislim da je to napredan stav u skaldu sa duhom vremena. Kao pionir takve valorizacije znanja Srbija bi bila prva na svetu sa tako naprednim sistemom edukacije akademaca. Zato podržavam Naprednu stranku što je uvidela puni potencijal za sistematsko, akademsko tituliranje svih zainteresovanih koji to sebi mogu da priušte bez da zagrevaju stolicu špo starom prevaziđenom sistemu.

  3. Za razliku od Vucica koji manirom zle jetrve komentarise desavanja u Rektoratu BU, a koja su posledica bahate vladavine vlasti, Rektorka manirom kulturne i visokobrazovane zene posmatra i komentarise sustinu problema i trazi resenja i ne dopusta da bude uvucena u prekookeansko tracarenje.

  4. Rektorka brani svoje učenike… Vučić brani svog…na istoku stare priče,na zapadu ništa novo!

    1. Samo Napred Vucko tvoji“ doktori“su genijalci i samo s njima Srbija ce biti druga Svicarska….

  5. Pravi stav i rektorke i studentskih hajduka…!! Mi bivsi,smo uz Vas…mada tzv. mi mnogo fucumarimo,nego sto se aktivno borimo…subotom…

  6. Dragomir Bojanić Gidra naš proslavljeni glumac reče svom prijatelju KOLEKTOR- e draga kolektorka postoji jedna stvar zove se voda,ona može da pere u biti sve ali tvoj obraz ne mo7e da opere nista jer se zove bruka i sramota,i ti vaspitavas mlade ljude svaka ti čast.

  7. Rektorka zna koje su njene zakonske i moralne obaveze prema studentima za razliku od Vucica koji zaboravlja koje su njegove Ustavne i zakonske obaveze prema narodu.Godinama ih gazi i ponasa se prema narodu kao veliko,nevaspitano deriste i narcisoidni autokrata.

  8. Rektorkin stav je visokomoralan, to ne može da razume neko ko je em amoralan em nekulturan. Znate i sami ko je to.

  9. I u Kragujevcu je direktor stao ispred svojih đaka. I tako treba. Neuka Srbijo uči iz svoje istorije. Bravo rektorka. Časno. I da nisu u pravu Vi morate sa svojim studentima i oprezno sa njima. To je jedino što nam je ostalo. Ta mladost koja neumitno odlazi. Pozdrav i podrška od roditelja čije je dijete otišlo u inostranstvo da studira sa 17 godina.

  10. Sta će nam diplome i doktorati oj Srbijo nasa mati ,moze ministar bez diplome kao i bik iz Pamplone sto rasteruje studente iz rektorata jer tako zeli veliki tata.Ako je diploma malo fals,ne zamerite on je nas..

  11. Pomalo nespretna izjava rektorke,pa je na vidiku blokada studenata drugih politickih organizacija,drugim povodima,a ona ce morati da bude na strani svojih studenata,bili oni u pravu ili ne.Tako da joj situacija nije laka.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.