REM: Luksemburški regulator izrekao ukor televiziji N1 zbog emisije o Ani Brnabić 1Foto FoNet Ana Paunković

Regulatorno telo Srbije za elektronske medije (REM) je danas saopštilo da je luksemburški nezavisni organ za audiovizuelne medije (ALIA) „izrekao ukor“ televiziji N1, koja je registrovana u toj zemlji, zbog emisije „Junaci doba zlog“ o predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić.

REM je u saopštenju naveo da je luksemburškom regulatoru uputio pritužbu zbog te epizode, uz ocenu da sadrži emituje govor mržnje o premijerki, „s obzirom na to da se njen lik i delo poistovećuju sa blagajnikom nacističkog logora za istrebljivanje Majdanek“.

REM je izrazio nadu da će televizija N1 poštovati odluke i preporuke organa iz Luksemburga, koji su nadležni za emitovanje njihovog sadržaja i da će se u budućnosti „uzdržati od relativizacije gnusnih zločina i izvrgavanja ruglu miliona žrtava pogubnih ideologija iz prošlog veka“.

„Verujemo da će temeljni postupak sproveden u Luksemurgu pomoći autorima emisije da shvate težinu svog prekršaja i razloge zbog kojih su ukoreni, te da više neće posezati za ovakvim alatima u cilju diskreditacije nečijeg političkog delovanja“, dodaje REM u saopštenju.

Ovim povodom oglasila se i televizija N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari