Renovirana laboratorija za istraživanja na Institutu za onkologiju i radiologiju 1Foto: Delez Srbija

Laboratorija za medicinska istraživanja na Institutu za onkologiju i radiologiju renovirana je i spremna za korišćenje sredstvima prikupljenim na humanitarnoj aukciji slika, koju je organizovala kompanija Delez Srbija, saopšteno je danas.

Renoviranu laboratoriju, koju će koristiti osoblje Instituta za onkologiju i radiologiju, obišli su vršilac dužnosti direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Radan Džodić i generalni direktor kompanije Delez Srbija Kvantan Roje.

Džodić je kazao da mu je drago što vidi da je veliki trud i rad, koji je uložen da bi pacijenti, ali i celokupno osoblje, doktori, sestre, medicinski tehničari imali bolje uslove, prepoznat.

„Veliku zahvalnost dugujemo kompaniji Delez Srbija i verujemo da je ovo samo početak naše saradnje“, rekao je Džodić.

Kako je navedeno, to je samo prva u nizu akcija, koje je kompanija Delez Srbija sprovela u saradnji sa RTS- om u želji da podrži i doprinese ostvarivanju ciljeva nacionalne kampanje „Rak je izlečiv“, a u cilju podizanja svesti o važnosti prevencije i obezbedjivanja boljih uslova za zdravstvenu negu obolelih od malignih bolesti.

Građani do 12. decembra mogu učestvovati u akciji „Napravi razliku, pruži priliku“ tako što će zaokružiti račun i donirati kusur u humanitarne svrhe, a sva prikupljena sredstva biće donirana Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije za nabavku neophodne medicinske opreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari