RERI: Poništena građevinska dozvola za izgradnju gondole na Kalemegdanu

Usvojen tužbeni zahtev RERI-ja, poništena građevinska dozvola za gondolu

Ostavite komentar


    1. Ne protiv Vesica, to je opasna zamena teze. Ovo je protiv flagrantnog krsenja zakona, bez obzira ko taj zakon krsi. Bravo za sudije.

  1. Ko je potpisao da se posece svo drvece zarad ovog projekta gondola?!
    Otkaz ugovor o radu i zatvor!!!

  2. Nezavisno od odluke Upravnog suda, opravdanost i rentabilnost kabinske žičare Ušće-Kalemegdan je zasnovana na očigledno izmišljenim podacima o broju prevezenih putnika u godini dana. Naime, nadležni su »izračunali« da će 1,7 mil. stanovnika Beograda i 1,1 mil. turista koji Beograd posete u godini dana dati oko 1,8 mil. vožnji godišnje, tačnije za 40% više vožnji nego što u godini dana ima kabinska žičara Emirates Air Line u Londonu, a ima ih oko 1,3 mil. godišnje. London ima oko 9 mil. stanovnika, a u godini dana ga poseti oko 30 mil. turista, pa samim tim ima oko 14 puta više potencijalnih korisnika; 39 mil. (9 mil. stanovnici + 30 mil. turisti), nego Beograd koji ima 2,8 mil. (1,7 stanovnici + 1,1 turisti). Zato je očigledno, da se 18 mil. evra koliko bi koštala izgradnja kabinske žičare Ušće-Kalemegdan nikada neće vratiti, kao i da bi za troškove njenog rada i tekućeg održavanje moralo duboko da se zavuče ruka u budžete Beograda i Srbije.

    1. Jsno je bilo od pocetka da je projekat trebao da posluzi da se uzmu debele pare preko firmi koje bi to izvodile, a kad nazadnjaci odu, sta ce posle bit – ko ce pare vracati, projekat odrzavati i krpiti rupe u budzetu – to im je najmanja briga uvek bila!
      U sustini, ovim se moze opisati celokupno delovanje nazadnjaka, otkad su uspeli da drpe vlast: izmisljaj projekte, sto skuplje i egzoticnije, lova se pozajmljuje, a kada se bude morala vracati, oni ce vec biti daleko od ruke zakona…

      1. Matori, ovi i ako odu, dolaze isti, samo drugo ime…dok ne ustane Srbija, koja je kanda u komi

  3. Bas bih voleo da sada cujem,vidim komentar,koridorke,Vesica,Radojcica.savetnice predsednika…

  4. I? Šta ćemo sada za odsečeno staro drvo, jedno od simbola Kalemegdana? Ma zasadićemo tri nova, starija i lepša, tender za globalističke firme registrovane u Kini, investicija 5.000.000,00 evra.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.