Rezolucija EP o izborima u Srbiji tek treća najvažnija vest u Dnevniku RTS-a 1foto FoNet/EbS

Rezolucija Evropskog parlamenta u kojoj se traži međunarodna istraga i od Evropske komisije zahteva da,  ukoliko krađa izbora bude dokazana – budu ukinuti predpristupni fondovi Evropske unije Srbiji, nije bila najvažnija vest dana na RTS-u, već je za Javni servis bilo važnije to što se održava Sednica saveta bezbednosti na inicijativu Srbije.

Rezolucija EP našla se tek kao treća vest po redu u programu RTS-ovog Dnevika i posvećeno joj je nešto više od pet minuta.

U prilogu su na početku govorili Vladimir Bilčik, za koga se u početku verovalo da je glasao protiv rezolucije i Andreas Sider.

Dalje je potencirano da rezolucija nije obavezujuća i da predstavlja mešanje u unutrašnje stvari jedne zemlje.

„Radi se o rezoluciji kojom se meša u unutrašnje stvari jedne suverene zemlje koja koja još uvek nije članica Evropske unije, osim toga donosi se u kompleksnom i osetljivom političkom trenutku kada Srbija vodi prelomne pregovore oko Kosova“, rekao je za RTS mađarski evroparlamentarac Andor Deli.

U prilogu je citirana i Ana Brnabić koja je rekla da rezolucije dođu i prođu, kao i Ivica Dačić koji je rekao da rezolucija nije obavezujuća i da predstavlja običan politički pamflet.

Za RTS je kratko govorila i poslanica Srbije protiv nasilja Marinika Tepić.

„U Rezoluciji se našlo sve što smo želeli da se nađe i ona je usvojena velikom većinom, čak su je podržali i poslanici bliski Srpskoj naprednoj stranci“, rekla je Tepić.

Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, pozvao je ranije danas RTS da u Dnevniku 2 objavi ceo tekst rezolucije Evropskog parlamenta, što RTS nije uradio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari