RGZ: Digitalizacija katastra garantuje pravnu sigurnost vlasništva nad nepokretnostima

Ostavite komentar


  1. Sve dok ih neki haker ne provali kao EPS.
    Šta će posle biti sam bog zna .
    Ko ne bude imao posedovni list ili neki drugi dokument ?????!!!!!! ja ne znam na koji način će moći da dokaže da je nešto njegovo.

  2. Aha, a šta kad vam neko greškom u procesu legalizacije upiše zabeležbu koja je nevažeća? Ko garantuje da je ta digitalizacija urađena u skladu sa zakonom i realnim stanjem? Zašto se prilikom digitalizacije odmah ne reviziraju otvorene zabeležbe kao npr plodouzivanja na ljude koji su pokojni već 70 godina? Zašto moraju vlasnici da nemaju prava nad svojom imovinom dok ne plate da se saniraju tudje greske itd itd.

  3. Još jedno u nizu besmislenih saopštenja. Korupcija nikada nije bila veća. Digitalizacija je smanjila pouzdanost upisa, tačnost podataka i produžila rokove za rešavanje predmeta koji su na čekanju više godina.

  4. Jedino rešenje je ukinuti ti formu na šest meseci sve ispustiti pa ponovo formirati a da prijem službenika bude po znanju a ne po partijskoj pripadnosti kao direktor RGZ

  5. Sve bi bilo lepo kad bi bilo tačno. Nije li vas stid godinama držite predmete po fiokama a najgore je to što ne ispravljanje greške i pored tačne i potpune dokumentacije za ispravku vi terase segu sa ovim napacenim narodom ! Odgovorno tvrdim da govorim istinu

  6. Osmi mesec čekam uverenje o kretanju parcele(promene na parceli unazad). I još nema. 5000 din po parceli, pa bar da ga puste elektronski.

  7. Ma kakva digitalizacija!!! Pogledajte, uporedno te tzv. digitalne i stare analogne planove, i videćete TOTALNO ODSTUPANJE (ne u granicama tolerancije-odstupanja su i po nekoliko metra), na primer u opštini Žabalj (sve katastarske opštine-Đurđevo, Žabalj, Gospođinci i Čurug)!!! Isti je slučaj u svim opštinama Vojvodine i uže Srbije, isključujući gradove i njihove opštine (čak je i u pojedinim gradskim opštinama, naročito rubne, granične). To je totalno preklapanje, granica parcela vlasnika, i ulaženje jednih u druge posede, kada preklopite digitalne i stare analogne planove (koji su decenijama u upotrebi i gde nije bilo problema „ulaženje“ jednih u druge posede na analognim planovima-na terenu je nešto drugo, tj. što komšije fizički pomeraju među). Imajući u vidu ovaj, istaknuti, problem, on zadire u KRIVIČNI ZAKON, KRIVIČNO GONJENJE, KRIVIČNU ODGOVORNOST I KRIVIČNE POSTUPKE!!! Apsolutna krivična odgovornost je na državi Srbiji-Republičkome geodetskome zavodu-direktoru Borku Drašković zato što isti svesno sprovode ovako nakaradne i netačne digitalne planove i što su, tokom izrade istih jasno i glasno UPOZORENI NA NEODRŽIVOST TAKVE IZRADE PLANOVA, za Republiku srbiju, OD SAMIH ZAPOSLENIH U RGZ-u (načelnika, šefova i rukovodioca službi za katastar nepokretnosti u Srbiji). S toga se može, slobodno, konstatovati DA JE RUKOVODSTVO RGZ-a SVESNO, a verovatno i namerno, U OVO KRIVIČNO DELO (npr. otimanje i samovoljno premeštanje tuđe, neprikosnovene, privatne svojine-nepokretnosti)!!!!!!!!!! Zaro vlasnici nepokretnosti-naročito parcela pamet u glavu i čim, u katastru, vidite da vam se granice parcela sada nepoklapaju sa prethodnim podatkom-kopijom plana, odmah sudski reagujte, a ako ne reagujete BI(T)ĆE SVAŠTA. Za sve što nam se događa, SAMI SMO KRIVI!!!

  8. Digitalizacija o trošku građana.Za legalan objekat i zemljište,morate platiti geometra,da bi dobili kopiju plana parcele.
    Tako je u RGZu Inđija.

  9. Ako je ,,digitalni katastar“u korist obicnog naroda,a ne kumovskog narko kartela ,dajte da bude besplatno..uradite jednu stvar u korist obicnog coveka..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.