RHMZ: Do četvrtka u većini mesta u Srbiji od 35 do 39 stepeni 1Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Od utorka do četvrtka biće sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom u većini mesta od 35 do 39 stepeni Celzijusovih, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod Srbije. Samo u četvrtak na severu zemlje, prema najavama meteorologa, biće malo svežije sa temperaturom od 32 do 34 stepena.

Najviša temperatura sutra, kako navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biće u Kragujevcu i Loznici – 38, stepen niže u Novom Sadu i Beogradu, 36 u Subotici, Negotinu, Vranju i Prištini, 35 u Užicu, dok će 32 biti u Sjenici.

U sredu, 14. jula veći deo dana, kako prognoziraju meteorolozi, biće sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom od 35 do 39 stepeni, uveče uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde pljuskovi i grmljavina. Od četvrtka promenljivo oblačno i svežije sa češćom pojavom pljuskova i grmljavine.

„Moguće su i vremenske nepogode sa jakim pljuskovima, velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom. Od petka temperatura u granicama proseka od 25 do 29 °C“, navodi RHMZ u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari