RHMZ objavio najavu za naredna dva sata: U kojim krajevima Srbije se očekuje kratkotrajna kiša, a u kojim pljusak? 1Foto: Beta/Ana Slović

U naredna dva sata u Banatu i istočnoj Srbiji ponegde sa kratkotrajnom kišom, a na području zapadne Srbije i Srema i sa lokalnom pojavom pljuskova, navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Danas će biti svežije u odnosu na prethodni period sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, koji će posle podne i uveče u centraloj, južnoj i istočnoj Srbiji ponegde biti i intenzivniji uz pojavu grada i olujnog vetra u zoni pljuskova.

Na Dunavu od 31. avgusta do 05. septembra vodostaji će biti u većem porastu bez dostizanja granica redovne odbrane od poplava.

Kako se navodi u ranijem saopštenju RHMZ-a, danas nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom koji će posle podne i uveče u centraloj, južnoj i istočnoj Srbiji ponegde biti i intenzivniji (od 20 do 40 mm kiše za kratko vreme), uz pojavu grada i olujnog vetra u zoni pljuskova.

Na slivovima Mlave, Peka, Crnog Timoka, Nere, Brzave i Moravice tokom 29/30. avgusta moguća su manja lokalna izlivanja bujičnih vodotoka sa pojavom urbanih poplava.


Brought to you by

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari