Velika količina kiše i jak vetar u Srbiji: U Beogradu ulice poplavljene (FOTO, VIDEO) 1Foto: Dejan Nagulić

Nakon što je jako nevreme pogodilo Sloveniju i Hrvatsku, danas je došlo i do Srbije. Olujni vetar u Beogradu, kao i pre nekoliko nedelja, lomio je drveće i pada velika količina kiše.

Nevreme sa gradom bilo je praćeno snažnim vetrom i pljuskom, kao i znatnim padom temperature.

Nevreme je pogodilo područje Gornjeg Milanovca, opštine Ub, Lajkovac i Obrenovac, a oko 14:15 i Beograd.

Jak vetar lomio je grane koje je je oštetilo vozila, dizao krovove, u Rakovici je nosio nameštaj s terasa, a u pojedinim delovima opštine Čukarica je nestalo struje.

Vozila na ulicama Beograda otežano se kreću, neke ulicu su poplavljene. Terazijski tunel takođe je poplavljen.

Vetar je na Konjarniku, nedaleko od Plavog mosta, odneo deo krova na jednoj zgrad.

U Ugrinovačkoj ulici u Zemunu polomljeno stablo je palo na kolovoz pokidavši kablove sa stubova duž trotoara.

Prema snimcima objavljenim na društvenim mrežama, grad je padao u talasima, ponegde i veličine lešnika i oraha.

U Ulici Dr Ivana Ribara oluja je iskrivila banderu, a tramvajski saobraćaj je u prekidu.

U novobeogradskim naseljima je polomljeno drveće, pojedina mlada stabla su iščupana uz korena, a vetar je nosio stolice iz kafića pored garaže na Obilićevom vencu, javili su Beograđani agenciji FoNet.

Olujno nevreme, praćeno intenzivnom količinom kiše I snažnim vetrom pogodilo je područje Zrenjanina oko 15 časova.

Snazan vetar, grmljavina u munje ispraznili su ulice ovog grada, dok polomljenog granja ima na sve strane.

O posledicama nevremena, koje je tek počelo, rano je govoriti. U prethodnim olujama Zrenjanin je zabeležio štetu ali nije bilo.povređenih građana.
Prethodno je RHMZ izdao upozorenje.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje, ističući da se na teritoriji cele zemlje očekuje značajna promena vremena, a u drugom delu dana i vremenske nepogode u vidu obilnih padavina, grada i olujnog vetra.

Kako su istakli iz RHMZ-a, naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i umerenim, povremeno i jakim severozapadnim vetrom, koje je zahvatilo zapadne i jugozapadne predele Srbije, posle podne i uveče proširiće se i na ostale krajeve zemlje. Na jugu i istoku zemlje još uvek se zadržala vrlo topla temperatura, koja je išla do 35 stepeni Celzijusa.

Međutim, u drugom delu dana, kako se navodi, u svim predelima će biti veoma nestabilno imajući u vidu da se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode u vidu jakih pljuskova sa grmljavinom ( od 20 do 40 mm), gradom i olujnim udarima vetra.

“Najintenzivniji grmljavinski procesi i veća količina padavina očekuju se u centralnoj i istočnoj Srbiji, na istoku Vojvodine, delovima Beograda, kao i u delovima zapadne Srbije, gde može pasti i od 40 do 70 mm za 12 h, lokalno i više”, navode iz RHMZ-a.

Oni napominju da će u nedelju i početkom naredne sedmice u svim predelima biti osetno hladnije, te da će dnevna temperatura biti ispod proseka za ovaj period godine.

U Beogradu će posle podne i uveče biti veoma nestabilno, a pri intenzivnim grmljavinskim procesima u pojedinim delovima grada očekuje se velika količina padavina, od 30 do 50 mm, lokalno i više, kao i pojava grada i kratkotrajno olujnog severozapadnog vetra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari