Roditelji najavljuju mogućnost bojkota nastave

Ostavite komentar


  1. Nisam mogla da se suzdržim a da ne dam komentar…Mi smo nešto slično doživeli školske 2009/2010 u toj školi kod prvaka… rasformiravanje odeljenja… ništa nije pomoglo.. bile su to „prijateljsko- kolegijalno-političke“ veze. Borba je bila velika I koštala nas vremena, živaca I novaca. Moj savet je da ispišete decu I prebacite ih u drugu školu. Verujte da je tako! To smo trebali da uradimmo čim smo shvatili sa kakvom vrstom ljudskog bića (Vesnom Životić) imamo posla. Pretpostavlajm da vam je I pedagog rekao da je to što se učitelj menja je odlično za decu…. ako nije .. ima dana rećiće… Menjajte školu! Shvatićete jednog dana da je to bilo jedino rešenje!

  2. bila sm blaga u komentarisnju naše borbe 2009. a čovekoliki oblik u vidu Vesne Životić, tada velikog demokrate, a danas mogla bih se opkladiti velikog naprednjaka…. ne verujem da bi želeo da joj se to opet ponovi….. Ispišite decu, to na početku izgleda teško ali verujte iz našeg iskustva da sve jako brzo legne na svoje mesto…. i mi smo bili prvo četiri https://www.danas.rs/beograd/prvaci-ponovo-ne-idu-u-skolu/

  3. Moje misljenje je da treba spustiti loptu i naći najbolje rešenje za decu. Promena škole neće doneti nikakav boljitak već preozbiljnu traumu za decu. Takva trauma iz ranijih primera je mnogo veća od promene učitelja. Nadam se da roditelji ne misle zaista da ako odvedu decu u drugu sliku da ce deca biti u istom odeljenju. To je iluzija i nemoguća misija. Sa druge strane sigurno postoji opravdani razlog zašto je novopostavljeni ucitelj promenjen. Treća i nimalo nebitna stvar je da ne treba nikoga politički etiketirati jer to u ovom slučaju nema nikakve veze niti uticaja. Smatram da svo osoblje i zaposleni u skoli Zmaj savesno i stručno obavljaju svoje dužnosti. Imam dvoje dece u toj skoli i shvatam i roditelje koji su zabrinuti a takodje i dajem punu podršku zaposlenima u skoli i uveren sam da su njihove odluke u skladu sa zakonom i u skladu sa interesima dece.

  4. Podrška roditeljima. Postavlja se pitanje da li škola postoji radi dece ili deca radi škole?

  5. Ja sam po struci učitelj iz Smdereva. Sticajem okolnosti poznajem kolegu koji je divan čovek i pedagog i koga su deca divno prihvatila u drugom razredu. Ovde je bahatost i sujeta učumila svoje. Čitajući tekst stvorila sam utisak kao da je pomenuta direktorka obećala to radno mesto svojoj koleginici. Nije u redu..škola je državna i u prvom planu su deca. Ko ovde misli o deci i njihovoj psihi? Samo roditelji. Iz ličnog iskustva znam kako me dočekaju deca kada sam više od nedelju dana odsutna. To je cika, grljenje, ljubljenje, suze radosnice. . Zato..dozovite se pameti i ostavite deci učitelja.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.