Roditeljima „nestalih beba“ ne treba odšteta, već istina

Brojni propusti države u slučaju bebe za koju majka Vesna Medić sumnja da je ukradena iz porodilišta 1994. godine

Ostavite komentar


  1. Kada čitaju ove stvari o nestalim bebama kod nas, civilizovani svet odmah pomisli da smo mi horor država, strava I užas. Nema te cene za jedno dete. Onda otvorimo fabriku za radjanje dece. Bog da sačuva, pravi užas od države. Kradja dece počet će da nom kradu decu od kolica u bilo kojoj ulici.

  2. Evo ja nisam pravnik, ali neka mi neko objasni zasto se ne pokrene istraga. Druga stvar je kako ce neko nekome isplatiti odstetu bez suda. Trece stvar, ako su bebe ukradene to je protuzakonito i to najgori oblik kriminala i tada celo drustvo treb da plati za nekoga ko je izvrsio krivicnk delo. Stvarno ne razumem ali otimanje dece nije dozvoljeno ni po jednom zakonu i ne vidim zasto bi drzava placala odstetu.

  3. Žalosno i teško je tako nešto čuti, a kamo li kao majka i roditelj doživeti. Prisvojiti tuđu decu za neplodne bračne parove je kriminalna stvar. Ova činjenica nije nova i nepoznata. Nakon drugog svetskog rata iz Prištinske bolnice odneto je više od 800 dece za Srbiju…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.