Romi mučeni u policiji

Ostavite komentar


  1. Tako ti je to u Srbiji laŽni privid demokratije.Ja sam 16.10.2014. šetao kroz Knez Mihailovu koju vrlo dobro poznajem jer sam tu uz ostale poslove radio preko 20 godina.I idu dva komunalna policajca(takozvana sa nestavnim ovlascenjima).I prolaze objekte gde je dozvola 1-2 m 2 a u praksi 10-15 m2.I ništa ne preduzimaju.Tri-četiri takva.i na kraju kod biblioteke na kraj Kneza zatiču bračni par Roma(neki makedonski neznam tačno joja su grupa) i pišu im kaznu.Oni ništa nisu radili samo su stajali na parkingu.Komunalci P.R. i M.P.Ja sam to kršenje osnovnih ljudskih prava slikao jer se bavim tim i gradskom mafijom.Komunalac P.R. je krenuo da me udara i otima aparat.Ja se udaljavam unazad ka biblioteci i telefonom zovem policiju.Policija Stari Grad se ne meša jer im je milo da me uhapse jer pišem o njima.Dolazi njih deset.Imate snimak na netu:““““Komunalci gori od ustaša!““““Hapse me,udaraju u kolima najviše.U kolima mi kažu:““““Najviše volimo da koljemo te što brane cigane i muslimane!““““.Privode me u MUP Stari Grad.Tu mi hitna pomoć dolazi.Odbijam dati iskaz dok P.R. mi ne vrati karticu od aparata a svo vreme su brisali snimke…Rezultat:Protiv mene je podneta krivična prijava broj KT.7326/14 za:““““Ometanje službenog lica… i nanošenje telesnih povreda!““““I jedno 7-8 puta saslušavan u tužilaštvu,suočavan…i za 2 godine,7 meseci i 3 dana Tužioc nije odlučio da li prihvata ili ne prijavu.Koliki je zakonski rok z to?Inače da bi izbegli do promenili su bar jedno 5 tužioca.Čak i zgradu pre je bilo u Palati pravde a sada na Novom Beogradu.Obratio sam se svima i nikome ništa.Niko nije smeo da objavi.Napišem na Netu npr na FB objavim fotografije a policija ukine.Inače te Ljude znam i On se odazvao pozivu da brani Srbiju a policajac P.R. je pobegaop iz Krajine bez opaljnog metka….To ti je Srbija 2014-2017 godine.Inače 8 godina sam radio u EU a silom prilika zadnje dve u Srbiji uskoro opet napolje.A non stop mi daju potvrdu:““““da sam neosuđivan i da se ne vodi postupak protiv mene!““““Takav mi je posao da sam često na putupo inostranstvu.To im je cilj da pošalju poziv a Ja se ne odazovem na sud.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.