RTS raspisao konkurs za direktora 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Radio-televizija Srbije (RTS) raspisala je konkurs za direktora televizije i glavne i odgovorne urednike Informativnog programa, Kulturno-umetničkog programa, Obrazovno-naučnog programa i Zabavnog programa, saopštio je danas javni servis.

Predviđeni mandat direktora i glavnih i odgovornih urednika je četiri godine.

Među uslovim za direktora televizije navodi se da je potrebno državljanstvo Srbije i prebivalište na teritoriji Srbije, viša stručna sprema ili master, da bude istaknuti medijski stručnjak koji se dokazao izuzetnim rezultatima rada u televizijskoj delatnosti, najmanje osam godina radnog iskustva na rukovodećim mestima.

Takođe, potrebno je i znanje jednog svetskog jezika, organizacijske i profesionalne sposobnosti dokazane u dosadašnjem radu, poznavanje tehnologije proizvodnje i pružanja audio-vizuelnih medijskih usluga, kao i dokaz da se ne vodi krivični postupak i dokaz da ososba nije osuđivana.

Za poziciju glavnog i odgovornog urednika svih redakcija za koje je raspisan konkurs uslovi su slični.

Umesto osam, traži se minimum sedam godina radnog iskustva na uredničkim poslovima.

Kandidati za direktora i glavne i odgovorne urednike ne mogu biti nosioci javne funkcije, ni funkcije u političkoj stranci, kao ni lica koja ne ispunjavaju druge uslove za obavljanje tih funkcija u skladu sa zakonom.

Rok za prijavljivanje kandidata je 30 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu „Politika“, „Službenom glasniku“ i na sajtu RTS.

Upravni odbor JMU RTS će imenovati direktora i glavne i odgovorne urednike u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava na konkurs.

O rezultatima javnog konkursa kandidati će biti obavešteni u roku od osam dana od dana donošenja odluke o izboru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari