RTS: Saobraćaj na punktu Jarinje normalizovan 1Foto: BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV (Arhiva)

Saobraćaj na administrativnom prelazu Jarinje na severu Kosova normalizovan je, javila je Radio televizija Srbije (RTS) nešto pre 20.00 časova.

Prema RTS-u kosovskoj policiji stiglo je odobrenje iz Prištine da normalizuju saobraćaj na punktu Jarinje.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je večeras da su za saobraćaj otvorenio prelazi Jarinje i Brnjak i da su tokom dana uklonjene sve barikade koje su postavili Srbi na severu Kosova.

„Sloboda kretanja je potpuna i granični prelazi Jarinje i Bernjak su otvoreni za građane. Grupe maskiranih ljudi s dugim cevima, predvođene Beogradom i koje dolaze iz Srbije, napale su građane Kosova, a danas su pucali i na policijske službenike sa ciljem da ih ubiju. Ti napadi su dugo pripremani, a pripreme su kulminirale sastancima u Beogradu i Raškoj“, naveo je Svečlja, prenosi RTK na srpskom.

Dodao je da ovakvi napadi ne doprinose stabilnosti Kosova i regiona jer je, kako je istakao, Vlada donela dve odluke poštujući domaće i međunarodne zakone.

„Kao što smo sinoć obećali, uklanjanjem barikada i obezbeđenjem slobode kretanja našim građanima pomerili smo sprovođenje odluka za 1. septembar, kako bismo održali stabilnost u zemlji i regionu“, dodao je Svečlja.

Saobraćaj na punktu Jarinje time bi posle 26 sati trebalo da bude normalizovan, posle odluke Prište o prolongiranju mera o srpskim ličnim kartama i registarskim automobilskim oznakama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari